De Hooimanstraat in Sinaai: de kasseien zorgen voor te veel lawaai. De bewoners vragen de stad om een knip in hun straat zodat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is.
Volledig scherm
De Hooimanstraat in Sinaai: de kasseien zorgen voor te veel lawaai. De bewoners vragen de stad om een knip in hun straat zodat er geen doorgaand verkeer meer mogelijk is. © JVS

Eerst vóór kasseien, nu worden ze er gek van: bewoners van de “duurste straat van Sint-Niklaas” vragen knip in hun Hooimanstraat

Bewoners van de Hooimanstraat in Sinaai vragen een knip in hun straat. Tien jaar geleden kozen ze bij de heraanleg van hun straat nog voor een landelijke uitstraling met kasseien, maar vandaag hebben ze het helemaal gehad met die kasseien. Die veroorzaken stevige geluidsoverlast, in combinatie met meer en sneller verkeer. Schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA) probeert een oplossing uit te werken. “Maar de Hooimanstraat afsluiten, is geen optie.”

4 reacties

 • Bernard Van Garsse

  3 jaar geleden
  Een van de voorstellen is om van de volledige straat een zone 30 te maken. Deze snelheidsbeperking zal een zeer grote impact hebben op de geluidshinder. Bovendien is trager verkeer ook veiliger, de andere bekommernis van de bewoners. En ja, Erwin Dupon, de kost van enkele verkeersborden zullen we met plezier zelf dragen.
 • Gaspar Bosteels

  3 jaar geleden
  Dit is geen correct artikel! Op de infovergadering waren er veel tegenstanders van kasseien. Niet de bewoners hebben gekozen voor kasseien. Het toenmalig stadsbestuur heeft gekozen voor kasseien. Bovendien wordt de andere bezorgdheid van de bewoners niet vermeld: Deze straat is absoluut onveilig voor zwakke weggebruikers. Wie laat er nu een voetpad 6 keer van zijde verwisselen? Voor het grootste gedeelte moet men zelfs op straat lopen. Fietsers worden de pas afgesneden op het betonstrookje.
 • Ewin Dupon

  3 jaar geleden
  Heel eenvoudige oplossing is dat de bewoners er nu op gewezen wordt dat dit kostenplaatje niet meer door de gemeenschap kan gedragen worden en dat zij met voorstellen mogen komen en dat de realisatie ervan door hen dient gedragen te worden
 • Vercruyssen Willy

  3 jaar geleden
  Er wonen daar teveel dikke nekken die niet weten wat ze willen
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.