Rolstoelgebruiker Sam Buytaert test het nieuwe ‘bellend vlak’ uit aan 't Centerken in de Stationsstraat.
Volledig scherm
Rolstoelgebruiker Sam Buytaert test het nieuwe ‘bellend vlak’ uit aan 't Centerken in de Stationsstraat. © JVS

“Eens op stap gaan, is meestal hele opgave”: inwoners met fysieke beperking blij met meer toegankelijke horecazaken

Al zeven horecazaken in Sint-Niklaas hebben hun zaak toegankelijker gemaakt met een ‘bellend vlak’. Daarmee werken ze letterlijk de drempel weg voor mensen met een fysieke beperking. Met steun van de stad en de Vereniging voor personen met een handicap (VFG) kost het horecazaken slechts 100 euro in plaats van 570 euro om dat draagbaar metalen oprijvlak aan te kopen, in combinatie met een draadloze bel. Voor mensen met een fysieke beperking betekent dat een wereld van verschil. “Wij willen ook graag eens buitenkomen, maar in heel veel horecazaken raken we gewoonweg niet binnen.”

1 reactie

 • Martine De Wetter

  2 jaar geleden
  Geraardsbergen mag hier een voorbeeld aan nemen !
 1. Beklaagde ontkent dolle rit in Temse nadat onbekende passagier hem aanspoorde en uit rijdende auto sprong: “Heb geen enkele overtreding begaan”
  Temse

  Beklaagde ontkent dolle rit in Temse nadat onbekende passagier hem aanspoorde en uit rijdende auto sprong: “Heb geen enkele overtre­ding begaan”

  Nog maar 19 jaar is Kursat B. uit Temse, maar hij moest zich vrijdagochtend al voor politierechter Peter D’Hondt verantwoorden na een dolle rit in Temse waarbij hij achterna gezeten werd door de politie. Al rijdend sprong er plots ook een passagier uit de wagen, maar B. ontkent dat hij de naam kent van de man. “Ik pikte hem op aan de Colruyt en hij zei me dat ik sneller moest rijden omdat er een probleem was met zijn familie", aldus B.