Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Drugsverslaafde steekt mes in hals slachtoffer: drie jaar cel voor poging doodslag

Sint-NiklaasJimmy B., een 44-jarige drugsverslaafde uit Sint-Niklaas, is door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens poging doodslag. Twee jaar geleden stak hij een man met een mes in de hals.

 1. “Provincie bereidt nieuw tariefvoorstel voor”: duurder gezinsabonnement voor De Ster voorlopig opgeschort
  Sint-Niklaas

  “Provincie bereidt nieuw tariefvoor­stel voor”: duurder gezinsabon­ne­ment voor De Ster voorlopig opgeschort

  “De provincie en de leden van de deputatie erkennen dat ze de gevolgen van de beslissing voor De Ster niet goed hebben ingeschat.” Dat zegt de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) na overleg met de provincie over de gecontesteerde tariefverhogingen voor het gezinsabonnement. Dat lokte felle reacties uit. De provincie komt in februari met een nieuw voorstel.
 2. Mama Elke op wake voor Dean: “Ik wist niets van het gerechtelijke verleden van Dave, je googelt toch niet iedereen die je tegenkomt?”
  Play
  Sint-Niklaas

  Mama Elke op wake voor Dean: “Ik wist niets van het gerechte­lij­ke verleden van Dave, je googelt toch niet iedereen die je tegenkomt?”

  Tranen van verdriet, ongeloof, verbijstering, ingehouden woede: ook in Sint-Niklaas kwamen dinsdagavond mensen samen tijdens een stille wake voor de 4-jarige Dean Verberckmoes. Elke Verberckmoes, de mama van Dean, was eveneens aanwezig. “De steun doet deugd, maar op sociale media zie ik ook veel dingen die me pijn doen", vertelde ze aan de regionale zender TV Oost.