Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Dronkenman aangetroffen op de grond aan Houtbriel

Sint-NiklaasDe politie van Sint-Niklaas werd zaterdagmiddag opgeroepen voor een dronken persoon die op de grond lag aan de Houtbriel.

 1. Kaartspelers uit heel Europa bekampen elkaar in Sint-Niklaas: “Vliegtuig en vijf dagen hotel geboekt voor dit tornooi”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Kaartspe­lers uit heel Europa bekampen elkaar in Sint-Niklaas: “Vliegtuig en vijf dagen hotel geboekt voor dit tornooi”

  Meer dan 200 kaartspelers uit heel Europa hebben dit weekend verzameld in Sint-Niklaas voor een partijtje ‘Flesh and Blood’. Dat is een kaartspel dat vergelijkbaar is met Pokémon of Magic, en momenteel razend populair is bij getrainde spelers. Het tornooi werd op poten gezet door spellenspeciaalzaak Brood en Spelen uit de Stationsstraat.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”