Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Dochter weigert opgedrongen huwelijk en wordt verbrand met strijkijzer: ouders riskeren 3 jaar cel

Een ouderpaar uit Sint-Niklaas moest dinsdag voor de Dendermondse rechter verschijnen omdat ze hun eigen dochter hadden mishandeld. Dat gebeurde zowel fysiek als psychisch. Het slachtoffer liep onder andere brandwonden van een heet strijkijzer op. Aanleiding was het verzet dat het meisje uitte toen haar ouders haar wilden uithuwelijken. De beklaagden riskeren drie jaar cel.

20 reacties

 • Firdaws Ari

  2 jaar geleden
  Walgelijk zulke ouders! Noem jezelf geen moslim als je je dochter uithuwelijkt. Ze wilt niet, dan is het nee. Het verboden om als moslim je dochter tegen haar wil te laten trouwen! Deze zonde is op de ouders en de zonde van de mishandeling. Walgelijk!
 • Frederik Boogaerts

  2 jaar geleden
  Lang leven de multicul man man man
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Geen compassie met de geweldenaars....
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  3 jaar. En dan wordt het uiteindelijk nog met uitstel! Geef ze dan ineens geen straf en stop die show toch in België. We worden met de dag belachelijker met die straffeloosheid. En de maatschappij gevaarlijker want België trekt criminelen aan.
 • George Verbeek

  2 jaar geleden
  Ouders zonder enig schuldbesef... hopelijk krijgen ze een zware straf!
 1. “Kasseien zijn hier niet ideaal, maar het móet”: vanaf maandag alweer grote hinder door werken in dorpscentrum Sinaai
  Sinaai

  “Kasseien zijn hier niet ideaal, maar het móet”: vanaf maandag alweer grote hinder door werken in dorpscen­trum Sinaai

  Vanaf maandag 12 april tot eind mei zijn er wegenwerken op verschillende plaatsen in het dorpscentrum van Sinaai. Het gaat onder meer om de herstelling van beschadigde kasseistroken op en rond de Dries, die nog geen drie jaar geleden volledig opnieuw werd aangelegd. “Door het vele verkeer zijn kasseien allerminst de beste keuze, maar het móet van het Agentschap Onroerend Erfgoed”, klinkt het bij het stadsbestuur.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken