.
Volledig scherm
. © HV Zeeland/rv

Dave De Kock leidde speurders naar lichaam van ontvoerde Dean (4): verstopt tussen rotsblokken op afgelegen parkeerplaats

De vermiste kleuter Dean Verberckmoes (4) is maandagavond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. “Een plek waar je maar langs één weg kan komen”, zegt woordvoerder Alwin Don van de Nederlandse politie. Dave De Kock (34), de man die woensdag verdween met Dean, werd eerder op de dag opgepakt na een melding in Meerkerk dat iemand zich verdacht gedroeg. Hij zou de speurders zelf naar het lichaam geleid hebben.

 1. Muziekclub ‘t Ey krijgt tóch nog subsidie, en kan werking voortzetten: “We hadden geen rekening meer gehouden met goede afloop”
  PREMIUM
  Belsele/Sint-Niklaas

  Muziekclub ‘t Ey krijgt tóch nog subsidie, en kan werking voortzet­ten: “We hadden geen rekening meer gehouden met goede afloop”

  Muziekclub ’t Ey in Belsele, de cultureel ambassadeur van de stad Sint-Niklaas, kan opgelucht ademhalen. De bejubelde concertorganisator kreeg in maart een negatief advies voor nieuwe subsidies, maar werd een paar dagen geleden alsnog opgevist door de minister. “Zonder die subsidies hadden we de club drastisch moeten afslanken”, klinkt het.
 2. Ex van ontvoerder Dean (4) getuigt: “Hij heeft zijn les duidelijk nog niet geleerd”
  PREMIUM

  Ex van ontvoerder Dean (4) getuigt: “Hij heeft zijn les duidelijk nog niet geleerd”

  Het nieuws over Dave De Kock (34) doet oude wonden openrijten bij Sandra Verbeek (35) uit Weelde (Ravels). De Kock was in 2008 verantwoordelijk voor de dood van haar zoontje Miguel Van Kriekinge (2). Hij mishandelde de peuter zo zwaar dat het jongetje overleed aan zijn verwondingen. “Mijn zoontje is er niet meer. Hopelijk overleeft dit kindje het wel”, reageerde Sandra maandag voordat bekend werd dat de kleine Dean dood is teruggevonden.
 1. Ontvoerder van Dean (4) mishandelde in 2008 al peuter tot de dood erop volgde

  Ontvoerder van Dean (4) mishandel­de in 2008 al peuter tot de dood erop volgde

  De man die de vierjarige Dean ontvoerd heeft, heeft al zeer ernstige feiten op zijn naam staan. Dave De Kock mishandelde in 2008 een tweejarig jongetje zodanig dat hij het leven liet. Dat bevestigt het parket. Moeder Elke was op de hoogte dat Dave in de gevangenis had gezeten maar wist naar eigen zeggen niet precies voor welke feiten. “Dat heb ik pas nadien vernomen.” Ondertussen is bekend geraakt dat ook kleine Dean gisteravond dood is teruggevonden.
 2. PORTRET van Dave De Kock, de ‘knuffeloom’ die Dean (4) ontvoerde: “Gestoorde sadist” die veertien jaar geleden al kindje tot de dood mishandelde
  PREMIUM

  PORTRET van Dave De Kock, de ‘knuffeloom’ die Dean (4) ontvoerde: “Gestoorde sadist” die veertien jaar geleden al kindje tot de dood mishandel­de

  Het was de mama van Dean Verberckmoes (4) die zondag naar de politie stapte omdat haar zoon verdwenen was met zijn ‘knuffeloom’, Dave De Kock. Bij het horen van die naam gingen alle alarmbellen af. Want de agenten kénden de 34-jarige ‘knuffeloom’. Een portret van de man die door gerechtspsychiaters omschreven wordt als “gestoord”: “Als iets hem niet zint, reageert hij zich op een sadistische manier af.”