Zaal Familia op de Paterssite wordt afgebroken om plaats te maken voor een coöperatief woonproject.
Volledig scherm
Zaal Familia op de Paterssite wordt afgebroken om plaats te maken voor een coöperatief woonproject. © JVS

Coöperatief wonen op Paterssite: stad en Interwaas op zoek naar partner voor nieuwe woonvorm

Geen cohousing, maar wel een coöperatief woonproject komt op de nieuwe Paterssite in Sint-Niklaas. Die alternatieve woonvorm komt ook in ons land stilaan van de grond. Nog tot eind februari kunnen coöperaties zich kandidaat stellen voor de plek op de Paterssite. Met wooncoop uit Gent is er al een eerste kandidaat.

 1. Van Ohne tot Tarra: Met deze 9 winkels in de Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 9 winkels in de Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Oudenaarde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.
 2. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”