Serge verhuisde de computerwinkel bewust naar helemaal vooraan de Kokkelbeekstraat, vlakbij de Grote Markt
Volledig scherm
Serge verhuisde de computerwinkel bewust naar helemaal vooraan de Kokkelbeekstraat, vlakbij de Grote Markt © bfs

Computerwinkel anticipeert op heraanleg Grote Markt, en verhuist nú al naar het plein: “Zichtbaarheid en bereikbaarheid worden pak groter”

Sint-NiklaasComputerwinkel ITWare in de Kokkelbeekstraat in Sint-Niklaas is na 17 jaar verhuisd naar een pand vooraan de straat, vlakbij de Grote Markt. Een locatie die bewust gekozen is, met het oog op de geplande heraanleg van het plein. “De nieuwe markt zal voor meer beweging rond onze winkel zorgen”, zegt Serge van ITWare.

 1. Drie jaar lange strijd tegen overlast van farmaceutisch bedrijf levert buurman Maxime veroordeling op wegens stalking: “Al zijn de klachten legitiem, hij mag zelf geen strafbare feiten plegen”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Drie jaar lange strijd tegen overlast van farmaceu­tisch bedrijf levert buurman Maxime veroorde­ling op wegens stalking: “Al zijn de klachten legitiem, hij mag zelf geen strafbare feiten plegen”

  Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat in Sint-Niklaas, voert al drie jaar lang strijd tegen de lawaaioverlast van het farmaceutisch bedrijf Livlina, tegenover zijn deur. Dinsdag werd hij door de Dendermondse rechtbank veroordeeld. De man was gedagvaard wegens belaging en laster ten nadele van het bedrijf. “Hij valt personeel lastig en brengt hun veiligheid in gevaar”, haalde het bedrijf aan tijdens het proces. Maar met het vonnis is de strijd nog niet gestreden.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.