In de Lodewijk De Meesterstraat, waar onder meer de campus van het AZ Nikolaas is gevestigd, wordt vanaf maandag enkelrichting ingevoerd.
Volledig scherm
In de Lodewijk De Meesterstraat, waar onder meer de campus van het AZ Nikolaas is gevestigd, wordt vanaf maandag enkelrichting ingevoerd. © Kristof Pieters

Circulatieplan treedt in voege

SINT-NIKLAASHet stadsbestuur heeft het licht op groen gezet voor een eerste reeks circulatiemaatregelen. Op maandag 8 januari gaat de uitrol van het plan van start, met de invoering van enkele richting in de Sint-Jansstraat, Lodewijk De Meesterstraat en in een deel van de Lamstraat. Hiermee wil men het sluipverkeer weghouden en de stad leefbaarder maken voor de inwoners.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.