De Peperstraat in Nieuwkerken: "Het is een verbindingsweg geworden voor zwaar verkeer naar Sint-Gillis-Waas, met ook nog een drukke schoolomgeving erbij."
Volledig scherm
De Peperstraat in Nieuwkerken: "Het is een verbindingsweg geworden voor zwaar verkeer naar Sint-Gillis-Waas, met ook nog een drukke schoolomgeving erbij." © JVS

“Chaos en gevaarlijke situaties door vele school- en zwaar verkeer”: bewoners Peperstraat vragen oplossing

NieuwkerkenDe bewoners van de Peperstraat in Nieuwkerken vragen de stad om een oplossing voor de verkeerssituatie in hun straat. Het vele schoolverkeer, het verkeerd parkeren en daar bovenop ook nog eens het zwaar verkeer maken het er gevaarlijk en niet meer leefbaar, zo klinkt het. Het stadsbestuur erkent de problemen, maar wil een oplossing uitwerken op dorpsniveau.

  1. Vlaams Verkeerscentrum weerlegt klachten na ongeval in Beverentunnel: “Snelheidsbeperking en tunneldosering waren in werking”
    Kallo

    Vlaams Verkeers­cen­trum weerlegt klachten na ongeval in Beverentun­nel: “Snelheids­be­per­king en tunneldose­ring waren in werking”

    Na het ongeval tussen twee vrachtwagens woensdag in de Beverentunnel kwamen er bij de redactie heel wat meldingen binnen over het systematisch negeren van het inhaalverbod door vrachtwagens. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum berust dit echter op een misverstand. Bij grote verkeersdrukte wordt het inhaalverbod namelijk automatisch opgeheven.