Jongeren klauteren over de omheining van De Ster die grenst aan een private weg in de Vossekotstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren klauteren over de omheining van De Ster die grenst aan een private weg in de Vossekotstraat © rv

Buurtbewoners zijn overlast door inklimmers op De Ster beu: “Ze lopen door tuinen, klauteren over de omheining en delen klappen uit”

Sint-NiklaasBuurtbewoners van de Vossekotstraat zijn de overlast door ‘inklimmers’ op het aangrenzende recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas beu. De jongeren lopen in hun tuinen, klimmen over de afsluiting en zijn vaak agressief. “Toen ik één van de jongeren aansprak over zijn gedrag kreeg ik een slag en viel ik op de grond", getuigt een buurman. De politie is op de hoogte en voert controles uit.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.