De zussen Maria en Esmeralda Verhofstede met hun oom Christiaan in de vernieuwe winkel die uitkijkt op de stokerij.
Volledig scherm
PREMIUM
De zussen Maria en Esmeralda Verhofstede met hun oom Christiaan in de vernieuwe winkel die uitkijkt op de stokerij. © Kristof Pieters

Brouwerij Verhofstede heropent deuren na ingrijpende verbouwing: “Klaar voor de volgende generaties”

Sint-NiklaasBrouwerij Verhofstede heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1885, maar kijkt nu vooral ambitieus naar de toekomst. De likeurfabriek in de Vlasbloemstraat werd namelijk volledig gestript en in een hip en hedendaags jasje gestoken. “Want we houden ook met ons gamma dranken de vinger aan de pols”, zegt Maria Verhofstede.

 1. Freinetschool Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aansluiting vinden bij buurtleven”

  Freinet­school Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aanslui­ting vinden bij buurtleven”

  Het Lokerse onderwijslandschap verwelkomt vanaf 1 september een eerste secundaire methodeschool. Freinetschool Keerpunt Waasland verhuist van Belsele naar de Durmestad en neemt zijn intrek in ‘Den Blauwen Hof’ aan de Oud-Strijderslaan. “In Sint-Niklaas hadden we af te rekenen met concurrentie van andere secundaire methodescholen. Bovendien kunnen we hier meer werk maken van een connectie met de buurt”, zegt José Depuydt van Keerpunt Waasland.
  Sint-Niklaas
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.