Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Brandweer rukt voor derde keer op week tijd uit naar houtverwerkingsbedrijf voor smeulbrand

Sint-NiklaasVerschillende brandweerposten van de hulpverleningszone Waasland moesten zondagochtend om iets over 9 uur uitrukken naar een houtverwerkingsbedrijf aan het Europark -Noord in Sint-Niklaas. De derde keer al op een week tijd.

 1. “Steeds weer die patserbakken langs ons terras: dit moet stoppen”: cafébaas roept op om van Grote Markt één fietsstraat te maken
  Sint-Niklaas

  “Steeds weer die patserbak­ken langs ons terras: dit moet stoppen”: cafébaas roept op om van Grote Markt één fiets­straat te maken

  Uitbater Steve Vonck van ‘t Hemelrijk op de Grote Markt heeft het helemaal gehad met de patserbakken en boemcars. “Gasten die met hun opgefokte auto’s twintig keer op een avond rond de Grote Markt rijden: het is verschrikkelijk, complete waanzin. Dit moet stoppen.” Optreden blijkt niet makkelijk, dus stelt Steve Vonck voor om van de Grote Markt één grote fietsstraat te maken.
 2. AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatieve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”
  Temse/Zele

  AC De Zaat tot 10 graden koeler dankzij innovatie­ve folie voor de ramen: “Fraai uitzicht op de Schelde maar in de zomer was het een bakoven”

  Met de tropische temperaturen deze week zal het personeel van gemeente en politie toch nog in aangename omgeving kunnen verder werken. De grote raampartijen van het administratief complex De Zaat kregen namelijk een folie langs de binnenkant die de temperatuur met liefst 10 graden doet zakken. Het patent hiervoor is in handen van het bedrijf Umisol uit Zele.