Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Brandalarm in school Berkenboom

Sint-NiklaasIn de kleuter- en lagere school van Berkenboom in de Heistraat in Sint-Niklaas moesten vrijdag 550 leerlingen korte tijd geëvacueerd worden na een brandalarm.

 1. Huurgeschil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtoffer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Huurge­schil loopt zwaar uit de hand: “In elkaar geslagen” volgens slachtof­fer, “van de trap gevallen” volgens huisbaas

  Een geschil over achterstallige huur en zware verwaarlozing van een huurappartement in Sint-Niklaas is maandagavond geëscaleerd. Jurgen Vercauteren (50) werd zwaar toegetakeld naar het ziekenhuis afgevoerd, naar eigen zeggen nadat hij in opdracht van huisbaas Walter Vermeulen in elkaar werd geslagen. Die laatste ontkent met klem en zegt dat de man betrapt werd bij een inbraak in een aanpalende flat en dronken van de trap is gevallen.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?