Fietsen in de Lindenstraat: een impressie achter het stuur.
Volledig scherm
Fietsen in de Lindenstraat: een impressie achter het stuur. © RV

Bewoners en passanten vragen erkenning van Lindenstraat als fietsstraat - Stad akkoord: “Maar eerst reeks circulatie-ingrepen nodig om problemen te vermijden”

De Lindenstraat omvormen tot fietsstraat: die vraag leeft bij heel wat bewoners en passanten. De stad gaat akkoord, maar stelt dat eerst de knip in de Goudenregenlaan er moet komen. “En om de hele wijkcirculatie in dat stadsdeel op een goeie manier aan te passen, moeten er eerst ook ingrepen komen op het Brugsken en in de Breedstraat. We nemen daarvoor dit najaar een initiatief”, belooft schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

6 reacties

 • Ann Clauwers

  3 jaar geleden
  Fantastisch plan, brugske enkele richting stad uit, net als de rest van de straten!! Kan iemand iemand me vertellen hoe we de stad nog in gaan geraken? Met zijn allen vanop de ring staan schuiven op de parklaan? Dacht dat het de bedoeling was het centrum verkeersluw te maken!!!!
 • Erik Pauwels

  3 jaar geleden
  En waarom is het druk in de lindenstraat of parklaan?lamstraat,houtbriel enkele richting,stationsstraat verkeersvrij en dus veel leegstand(niets met w-shopping te maken). Het gaat verbeteren als brugsken enkele richting wordt,dan heb je 45minuten nodig om van zuid naar noord of oost naar west te rijden i.p.v.de 39 minuten nu. Allemaal met de fiets of te voet maarja,op de markt of stationsplein breek je je benen als het nat is.Wat een bananenstad!!!
 • Susie Casteleyn

  3 jaar geleden
  Ik rij zelf steeds met de fiets, is mijn enig vervoermiddel maar wat er allemaal op de baan rijd laat te wensen over. Zowel voetgangers als fietsers noemen zich te gemakkelijk een zwakke weggebruiker, ze steken maar over als ze het denken, ze rijden maar in de tegenovergestelde richting. Natuurlijk rijden er ook dolle chauffeurs rond. Wees hoffelijk in het verkeer en hou je aan de verkeersregels!
 • Patrick Vanbroeck

  3 jaar geleden
  Maak in eens gans de stad verkeers vrij zullen wel te voet naar de kliniek gaan.vandaag geld maar een ding de heilige fietsers die overal voorrang moeten hebben en waar iedereen voor moet wijken,terwijl ander wel de wegen taks betaald.ps begrijp wel dat er gevaarlijke plaatse zijn en dat kan verbetert worden
 • Mich de Flo

  3 jaar geleden
  Of gewoon het fietspad in twee richtingen laten werken.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Metejoor en JOH Clothing lanceren de Warmste Sok: “Met opbrengst kansarme kinderen gratis op kamp laten gaan”
  PREMIUM
  Temse

  Metejoor en JOH Clothing lanceren de Warmste Sok: “Met opbrengst kansarme kinderen gratis op kamp laten gaan”

  Textielbedrijf JOH Clothing uit Temse en zanger Metejoor hebben samen de Warmste Sok op de markt gebracht. De opvallende blauwe sokken worden verkocht ten voordele van Habbekrats, een jeugdorganisatie die gratis kampen organiseert voor kansarme jongeren. “Iets wat ons beide nauw aan het hart ligt door de achtergrond van onze vorige jobs”, klinkt het bij Johan Van Grimbergen en Metejoor.
 3. Restaurant Eatalia sluit definitief de deuren: “Niet meer rendabel met stijgende prijzen voor huur en energie”
  PREMIUM
  Temse

  Restaurant Eatalia sluit definitief de deuren: “Niet meer rendabel met stijgende prijzen voor huur en energie”

  Het Italiaanse restaurant Eatalia aan de Wilfordkaai in Temse zal dit weekend voor de laatste keer pizza en pasta serveren. Zaakvoerder Geoffrey Verbeke (38) heeft beslist zijn huurcontract na negen jaar niet meer te verlengen. “Vanaf januari zouden prijzen voor gas maal acht gaan en elektriciteit wordt drie keer zo duur. Als dan ook de huurprijs nog stijgt, is het niet langer rendabel.”