Volledig scherm
© JVS

Basisschool OLVP plaatst 100 zonnepanelen op dak

De basisschool Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie (OLVP) uit de Watermolendreef in Sint-Niklaas heeft een honderdtal zonnepanelen laten plaatsen. Die leveren ruim 30 procent van de elektriciteit aan die door de school wordt verbruikt.

 1. Familie van verongelukte moeder (27) vraagt kruispunt veiliger te maken: “Op zelfde plaats werd ook al neefje aangereden”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Familie van verongeluk­te moeder (27) vraagt kruispunt veiliger te maken: “Op zelfde plaats werd ook al neefje aangereden”

  Kübra Gönçü Tuncel, de 27-jarige vrouw die dinsdag om het leven kwam bij een aanrijding door een betonmixer, is vandaag gerepatrieerd naar Turkije om er begraven te worden. Door de coronamaatregelen zijn enkel haar echtgenoot en ouders mee afgereisd. Haar familie hoopt dat het kruispunt waar het ongeval gebeurde, nu veiliger wordt gemaakt. “Want enkele jaren geleden is op precies dezelfde plaats al een neefje aangereden”, getuigt schoonzus Melek Tulek.
 2. Hulp nodig met computer of smartphone? Stad lanceert digicheques: “Digitale kloof verkleinen”
  Sint-Niklaas

  Hulp nodig met computer of smartphone? Stad lanceert digiche­ques: “Digitale kloof verkleinen”

  Om inwoners digitale ondersteuning te bieden, lanceert het Sint-Niklase stadsbestuur de ‘digicheques’. Met één cheque krijg je thuis een uur hulp van IT-studenten bij problemen met de computer of smartphone. Dat kost inwoners uit kansengroepen 3 euro per uur, anderen 20 euro per uur. “Een voorbeeld voor Vlaanderen”, vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).