De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter.
Volledig scherm
De vrouw verkeerde in een echtscheidingsprocedure met haar ex, en die man werd na de feiten opgepakt. Hij is vandaag aangehouden voor moord door de onderzoeksrechter. © RV

Barbara Ongena (33) kwam niet door brand om het leven: ex-man nu officieel aangehouden op verdenking van moord

De 33-jarige Barbara Ongena is wel degelijk vermoord en niet om het leven gekomen door de brand in haar flat in Sint-Niklaas. De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft donderdag haar ex-man Dennis P. aangehouden op verdenking van moord.

 1. De coronacijfers in Sint-Niklaas van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Niklaas van maandag 19 oktober

  In Sint-Niklaas zijn er op één dag 43 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 374 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Niklaas op 476 te liggen. Omdat Sint-Niklaas meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Huis dreigt in te storten door werken naast de deur: “Wakker geworden met nadarhekken voor de gevel”
  Steendorp

  Huis dreigt in te storten door werken naast de deur: “Wakker geworden met nadarhek­ken voor de gevel”

  In de Warandestraat in Steendorp is de woning van Claude de Hemptinne onbewoonbaar verklaard nadat het huis is beginnen scheuren en verzakken door sloopwerken naast de deur. Het OCMW stelde een noodwoning ter beschikking en een inwonend Roemeens gezin is tijdelijk gehuisvest in de ontmoetingszaal De Mosterdpot. “Dit is een noodoplossing. We weten nog niet hoe het nu verder moet.”