SVK aan het Westerplein, dat één van de weinige asbestverwerkende bedrijven was in ons land. Hoewel de productie en het gebruik van asbest in ons land al meer dan twintig jaar geleden verboden werd, blijft het aantal patiënten met asbestkanker toenemen.
Volledig scherm
SVK aan het Westerplein, dat één van de weinige asbestverwerkende bedrijven was in ons land. Hoewel de productie en het gebruik van asbest in ons land al meer dan twintig jaar geleden verboden werd, blijft het aantal patiënten met asbestkanker toenemen. © JVS

“’Asbesthoofdstad van de wereld’ past beter bij deze stad”: longarts Vitaz heeft wél hoopgevend nieuws over nieuwe behandeling

Sint-Niklaas“Sint-Niklaas wordt wel eens laconiek de ‘asbesthoofdstad van het land’ genoemd. Maar in feite is dat een understatement. ‘Asbesthoofdstad van de wereld’ is passender”. Longarts Koen Deschepper, verbonden aan het Wase ziekenhuis Vitaz, windt er geen doekjes om. Sinds kort wordt een nieuwe therapie voor asbestkanker getest.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.