JVS
Volledig scherm
© JVS

Artistiek Sinaai toont zich weekend lang met KUS

SinaaiVan vrijdag 24 tot zondag 26 september is er al de 38ste editie van KUS, of ‘Kunst uit Sinaai’.

 1. Lokale politie roept slachtoffers van geweld op om te praten met hulplijn: “De drempel om aangifte te doen is vaak nog te hoog”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Lokale politie roept slachtof­fers van geweld op om te praten met hulplijn: “De drempel om aangifte te doen is vaak nog te hoog”

  De lokale politie van Sint-Niklaas lanceert een campagne om mensen aan te moedigen over geweld te praten via de hulplijn 1712. “Soms is de drempel te hoog om naar de politie te stappen”, klinkt het. Het initiatief valt samen met de campagne ‘Orange the World’, waarbij heel het centrum van Sint-Niklaas oranje kleurt in de strijd tegen geweld op vrouwen.
 2. Dierencentrum haalt zwaar verlamde en zieke dieren weg uit woning: “We kregen de tranen in de ogen van zoveel ellende”
  PREMIUM
  Haasdonk/Eeklo

  Dierencen­trum haalt zwaar verlamde en zieke dieren weg uit woning: “We kregen de tranen in de ogen van zoveel ellende”

  Dierencentrum Waasland in Haasdonk heeft een tiental verlamde en zieke dieren weggehaald uit een woning in Eeklo. Het gaat om honden die niet meer konden lopen, katten met een zeldzame aandoening en ook nog een groot aantal reptielen en slangen. “We zijn nog steeds in shock door de toestand van de dieren”, klink het bij de medewerkers, die hun ogen niet konden geloven.