De Sint-Niklase riolen zijn weer in handen van de stad.
Volledig scherm
De Sint-Niklase riolen zijn weer in handen van de stad. © RV

Amerikanen laten Sint-Niklase riolen los: fiscaal avontuur met ‘cross border lease’ vervroegd beëindigd

Sint-Niklaas is weer baas over zijn eigen riolen. Het opmerkelijke fiscale avontuur met de cross border lease-transactie dat de stad met een Amerikaanse investeerder aanging in 2004, en dat nog liep tot 2036, is vervroegd beëindigd. Het had heel fout kunnen aflopen voor de stadskas. “Maar die dreiging is nu gelukkig voorbij”, stelt schepen voor Financiën Peter Buysrogge (N-VA). De operatie heeft de stad tussen de 7,5 à 8 miljoen euro opgebracht, volgens voormalig burgemeester Freddy Willockx (sp.a), die betrokken was bij de beëindiging van de transactie. 

  1. Vier mannen vrijgesproken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaafde verdachte”
    PREMIUM
    Temse

    Vier mannen vrijgespro­ken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaaf­de verdachte”

    “De verdachte vertelde wat speurders wilden horen omdat ze ongeoorloofde druk op hem zetten. Ze wisten heel goed dat het om een bijzonder zwakbegaafd persoon ging.” De bekentenissen die de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) over een tien jaar oude moordzaak in Temse aflegde moeten daarmee van de rechter uit het dossier geweerd worden. Ook voor de andere drie verdachten vond de rechter geen bewijzen die hen aan de moord op de 41-jarige Turk Ihsan Celik linken. Resultaat: vrijspraak over de hele lijn. “Een mijlpaal in de rechtspraak”, reageren de advocaten van de verdediging.