Volledig scherm
© Kristof Pieters

“Al vaker dreigementen, maar dit gaat wel stap verder”: poederbrief voor Conner Rousseau komt in verkeerde brievenbus terecht

De hulpdiensten zijn donderdagochtend opgeroepen voor een poederbrief in de brievenbus van een woning in de Prinses Josephine Charlottelaan in Sint-Niklaas. De brief was gericht aan sp.a-voorzitter Conner Rousseau, maar die woont er al een tijdje niet meer. Volgens de nieuwe bewoners is het niet de eerste keer dat ze bedreigingen in de bus vinden aan het adres van Rousseau. De sp.a-voorzitter kreeg al vaker dreigementen. “Het hoort bij de job, zeker?” 

 1. De coronacijfers in Sint-Niklaas van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Niklaas van maandag 19 oktober

  In Sint-Niklaas zijn er op één dag 43 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 374 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Sint-Niklaas op 476 te liggen. Omdat Sint-Niklaas meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vier mannen vrijgesproken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaafde verdachte”
  PREMIUM
  Temse

  Vier mannen vrijgespro­ken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaaf­de verdachte”

  “De verdachte vertelde wat speurders wilden horen omdat ze ongeoorloofde druk op hem zetten. Ze wisten heel goed dat het om een bijzonder zwakbegaafd persoon ging.” De bekentenissen die de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) over een tien jaar oude moordzaak in Temse aflegde moeten daarmee van de rechter uit het dossier geweerd worden. Ook voor de andere drie verdachten vond de rechter geen bewijzen die hen aan de moord op de 41-jarige Turk Ihsan Celik linken. Resultaat: vrijspraak over de hele lijn. “Een mijlpaal in de rechtspraak”, reageren de advocaten van de verdediging.