Kristof Jacobs mocht het Olympisch vuur dragen bij de start van de Torch Run.
Volledig scherm
Kristof Jacobs mocht het Olympisch vuur dragen bij de start van de Torch Run. © Kristof Pieters

Aftrap is gegeven van Special Olympics: 200 lopers escorteren Olympisch vuur van Beveren naar Sint-Niklaas

De Special Olympics zijn begonnen. Woensdagmiddag hebben zo’n 200 lopers de olympische vlam van Beveren naar Sint-Niklaas gebracht. Daar volgt vanavond de openingsceremonie in aanwezigheid van prinses Astrid en prins Lorenz. In totaal zullen er de komende dagen 3.463 olympiërs met een verstandelijke beperking hun sportieve opwachting maken in 20 sportdisciplines op tien sites verspreid over Sint-Niklaas en Beveren.

  1. Vier mannen vrijgesproken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaafde verdachte”
    PREMIUM
    Temse

    Vier mannen vrijgespro­ken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaaf­de verdachte”

    “De verdachte vertelde wat speurders wilden horen omdat ze ongeoorloofde druk op hem zetten. Ze wisten heel goed dat het om een bijzonder zwakbegaafd persoon ging.” De bekentenissen die de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) over een tien jaar oude moordzaak in Temse aflegde moeten daarmee van de rechter uit het dossier geweerd worden. Ook voor de andere drie verdachten vond de rechter geen bewijzen die hen aan de moord op de 41-jarige Turk Ihsan Celik linken. Resultaat: vrijspraak over de hele lijn. “Een mijlpaal in de rechtspraak”, reageren de advocaten van de verdediging.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement