De Vredefeesten vinden begin september wel plaats, maar zonder luchtballonnen op de Grote Markt.
Volledig scherm
De Vredefeesten vinden begin september wel plaats, maar zonder luchtballonnen op de Grote Markt. © JVS

Afgeslankte Vredefeesten op komst: geen ballons op Grote Markt, geen Ballonloop, wel optredens in afgesloten zones en wereldmarkt

Sint-NiklaasDe Vredefeesten en het stadsfestival Villa Pace zullen begin september in een afgeslankte vorm plaatsvinden. Er zullen luchtballonnen zijn, maar die stijgen niet op de Grote Markt op. Ook de Ballonloop zal niet plaatsvinden. Er zijn wel optredens op drie afgesloten sites, met toegang voor wie volledig gevaccineerd is of een PCR-test heeft afgelegd. De wereldmarkt krijgt een plaats op de Grote Markt.

  1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

    VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

    Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”