De Vredefeesten vinden begin september wel plaats, maar zonder luchtballonnen op de Grote Markt.
Volledig scherm
De Vredefeesten vinden begin september wel plaats, maar zonder luchtballonnen op de Grote Markt. © JVS

Afgeslankte Vredefeesten op komst: geen ballons op Grote Markt, geen Ballonloop, wel optredens in afgesloten zones en wereldmarkt

Sint-NiklaasDe Vredefeesten en het stadsfestival Villa Pace zullen begin september in een afgeslankte vorm plaatsvinden. Er zullen luchtballonnen zijn, maar die stijgen niet op de Grote Markt op. Ook de Ballonloop zal niet plaatsvinden. Er zijn wel optredens op drie afgesloten sites, met toegang voor wie volledig gevaccineerd is of een PCR-test heeft afgelegd. De wereldmarkt krijgt een plaats op de Grote Markt.

  1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
    Independer

    Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

    Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.