Johan Van Saen en Kurt De Meulemeester van The BMX Stars (rechts), met schepen voor Sport Peter Buysrogge en Johan Heirbaut van de sportdienst, bij de aanleg van de nieuwe BMX-piste in het Sportkringpark.
Volledig scherm
Johan Van Saen en Kurt De Meulemeester van The BMX Stars (rechts), met schepen voor Sport Peter Buysrogge en Johan Heirbaut van de sportdienst, bij de aanleg van de nieuwe BMX-piste in het Sportkringpark. © JVS

Aanleg BMX-piste in Sportkringpark van start: “Dit is extra sportieve troef voor stad”

Sint-NiklaasDe aanleg van een BMX-piste in het Sportkringpark, ter hoogte van de Modernadreef, is van start gegaan. De BMX-piste, met een lengte van 350 meter, moet begin volgend jaar klaar zijn. De club The BMX Stars neemt het beheer in handen. 

  1. Van 189 naar 630 leegstaande woningen in jaar tijd: “Wooncontroleurs konden door corona écht controleren”
    Sint-Niklaas

    Van 189 naar 630 leegstaan­de woningen in jaar tijd: “Wooncon­tro­leurs konden door corona écht controle­ren”

    Opmerkelijk: het aantal leegstaande woningen in Sint-Niklaas is in één jaar tijd verdrievoudigd, van 189 in 2019 naar 630 in 2020. De reden? Door de lockdown vorig jaar konden de wooncontroleur zijn job pas écht goed uitoefenen, omdat er geen woningkwaliteitsonderzoeken konden gebeuren. Hij kreeg er meteen ook een collega bij. “En meteen blijkt dat er in het verleden heel veel leegstand onder de radar is gebleven”, kaart Jef Maes (PVDA) aan. De stad gaat ingrijpen met een hogere leegstandsbelasting, waarbij eigenaars van leegstaande woningen vanaf het vierde jaar 10.000 euro zullen moeten betalen, in plaats van 5.000 euro nu.