Opa Leo Plaetinck is alvast trots op kleinzoon Arne De Rop, die de hoofdvogel wist af te schieten.
Volledig scherm
Opa Leo Plaetinck is alvast trots op kleinzoon Arne De Rop, die de hoofdvogel wist af te schieten. © Kristof Pieters

12-jarige Arne kroont zich tot een van de jongste schutterskoningen ooit: “Met dank aan zijn grootvader”

BelseleArne De Rop - amper 12 jaar - uit Belsele heeft afgelopen de koningsschieting op de liggende wip bij schuttersvereniging Koutervrienden uit Belsele gewonnen. Dat gebeurde dan ook nog eens op de dag van zijn plechtige communie. Bij de schuttersclub is hij de jongste winnaar ooit.

 1. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.
 2. Vader van Eleanore De Strijcker wil begrafenis van haar moordenaar bijwonen: “Dan kunnen we dit triestige hoofdstuk afsluiten”
  PREMIUM
  Herentals

  Vader van Eleanore De Strijcker wil begrafenis van haar moordenaar bijwonen: “Dan kunnen we dit triestige hoofdstuk afsluiten”

  De moordenaar van Eleanore De Strijcker overleed donderdag in zijn cel, maar het laatste dat haar vader nu wil, is leedvermaak. “Het had nooit moeten gebeuren. De moord niet. Dit niet. Maar dat Eleanores kinderen hem nooit meer zullen tegenkomen, voelt aan als een opluchting”, zegt Wilfried De Strijcker. Als het kan, zal Wilfried ook de begrafenisplechtigheid bijwonen van Babur.