1. Ben jij al in de kerststemming? In deze shops vind je leuke kerstdecoratie in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Ben jij al in de kerststem­ming? In deze shops vind je leuke kerstdeco­ra­tie in Waasland en Dendermon­de

  De gezellige eindejaarsperiode is in zicht en dat betekent dat je de kerstdecoratie weer van onder het stof mag halen. Ben jij nog op zoek naar een kerstboom? Of wil je graag nieuwe kerstlichtjes om aan je gevel te hangen? Dan helpen wij je alvast op weg. Van Tuincenter Vincent in Dendermonde tot The Present Perfect in Waasmunster: met deze 6 shops in het Waasland en Dendermonde stop jij je woning in een kerstjasje.
 1. Broederschool houdt wafelenbak voor 100ste verjaardag oud-leerling Marc Sleen: “Avonturen van Nero blijven voortleven op zijn oude school”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Broeder­school houdt wafelenbak voor 100ste verjaardag oud-leer­ling Marc Sleen: “Avonturen van Nero blijven voortleven op zijn oude school”

  De 100ste verjaardag van de overleden stripauteur Marc Sleen is maandag gevierd in zijn oude school, de Broederschool in Sint-Niklaas. De geestelijke vader van stripheld Nero zat er van zijn 8 tot 16 jaar op de schoolbanken. De tekenaar werd er herdacht met een creatief project door de leerlingen én een grote wafelenbak, net zoals aan het einde van elk Nero-album.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Elia krijgt vergunning voor uitbreiding hoogspanningsstation: “Maar heeft onze woningen onterecht als industriegebied beschouwd”
  PREMIUM
  Kallo

  Elia krijgt vergunning voor uitbrei­ding hoogspan­nings­sta­ti­on: “Maar heeft onze woningen onterecht als industrie­ge­bied beschouwd”

  Netbeheerder Elia heeft een omgevingsvergunning gekregen voor de uitbreiding van het hoogspanningsstation in Kallo. De bezwaren uit de aanpalende Ebeswijk werden ongegrond verklaard. Er moet enkel voorzichtig worden omgesprongen met de verhoogde PFAS-concentraties in de grond. Het buurtcomité reageert ontgoocheld en beraadt zich nog over beroep.
 2. Temse moet besparen om uit de rode cijfers te blijven: “Met verkoop van patrimonium maar zonder naakte ontslagen”
  PREMIUM
  Temse

  Temse moet besparen om uit de rode cijfers te blijven: “Met verkoop van patrimoni­um maar zonder naakte ontslagen”

  Het zijn crisistijden en dat voelt ook de gemeente Temse. Om de financiën gezond te houden moet het bestuur drastisch ingrijpen in de meerjarenplanning. Om uit de rode cijfers te blijven, worden een aantal gemeentelijke gebouwen verkocht en investeringen - zoals de verbouwing van rusthuis De Reiger - geschrapt. Er wordt ook fors bespaard op het aanbod van het cultuurcentrum. Er vallen geen naakte ontslagen bij het personeel, maar een aantal vacatures zullen wel niet meer ingevuld worden.