1. Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”
  PREMIUM

  Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”

  Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.”
 1. Woonzorgcentrum Het Hof helemaal in het nieuw na twee jaar verbouwen: “Bewoners hebben nu een nog mooier uitzicht op het stadsleven en onze tuin”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Woonzorg­cen­trum Het Hof helemaal in het nieuw na twee jaar verbouwen: “Bewoners hebben nu een nog mooier uitzicht op het stadsleven en onze tuin”

  Woonzorgcentrum Het Hof in de Hofstraat in Sint-Niklaas is na twee jaar klaar met verbouwen. Het nieuwe complex baadt in warmte en licht, beschikt over ruime terrassen en moderne badkamers en heeft plaats voor in totaal 120 bewoners. “Het woonzorgcentrum bleef bewoond tijdens de verbouwingen: een hele uitdaging”, klinkt het.
 1. Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handtekeningen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”
  PREMIUM
  Beveren

  Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handteke­nin­gen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”

  Het Bevers gemeentebestuur gaat de knip in de Pareinlaan niet ongedaan maken. Er werden meer dan 600 handtekeningen verzameld via een online petitie. Volgens initiatiefnemer Matthias Goossens worden de problemen gewoon verplaatst en dat vinden ook oppositiepartijen Vooruit en Vlaams Belang. Schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) vraagt geduld om aan de situatie te wennen.
 2. Van Haar, Baard & Snor tot Bartist: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van Haar, Baard & Snor tot Bartist: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in Waasland en Dendermon­de

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van Haar, Baard en Snor in Lokeren tot Bartist in Dendermonde: bij deze vijf barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in Waasland en Dendermonde.
 1. Stuur eens een wenskaartje naar een onbekende! “Elke inwoner een hartverwarmende wens bezorgen. Hoe mooi zou dat zijn?”
  Beveren/Sint-Niklaas/Zwijndrecht

  Stuur eens een wenskaart­je naar een onbekende! “Elke inwoner een hartverwar­men­de wens bezorgen. Hoe mooi zou dat zijn?”

  Elk jaar sturen we wenskaarten naar familie, vrienden en collega’s, maar waarom zouden we dat niet eens doen naar mensen die we niet kennen? Dat is de inzet van een opvallende eindejaarsactie van Zorgpunt Waasland. Verspreid over een zestigtal locaties in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht worden er brievenbussen geplaatst waar iedereen een kaartje in kan stoppen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Stad krijgt 2,1 miljoen euro voor welzijn: “Geld zal onder meer gebruikt worden om discriminatie op woningmarkt tegen te gaan”
  Sint-Niklaas

  Stad krijgt 2,1 miljoen euro voor welzijn: “Geld zal onder meer gebruikt worden om discrimina­tie op woning­markt tegen te gaan”

  Het stadsbestuur krijgt verspreid over drie jaar in totaal 2,1 miljoen euro aan Vlaamse subsidies om 11 concrete actiepunten rond samenleven en diversiteit van haar ‘Plan Samenleven’ uit te voeren. Een van die projecten is het uitvoeren van correspondentietesten om te zien of er sprake is van discriminatie is bij de verkoop of het verhuren van woningen in de stad.
 1. Pomona mag bouwgrond gebruiken voor open dorpsboerderij: “En in ruil mag iedereen er tussen de dieren komen wandelen”
  PREMIUM
  Melsele

  Pomona mag bouwgrond gebruiken voor open dorpsboer­de­rij: “En in ruil mag iedereen er tussen de dieren komen wandelen”

  Er komt een open dorpsboerderij met erfgoeddieren in hartje Melsele. De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor het gebruik van gemeentelijke gronden tussen de Bruggravenstraat en Sint-Elisabethstraat. Die zijn ingekleurd als woongebied maar de gemeente wil de open ruimte vrijwaren. De uitbating zal gebeuren door de coöperatieve bioboerderij Pomona Puur Natuur.