1. Twee brandweermannen krijgen klappen van dolgedraaide chauffeur tijdens dringende interventie
  Sint-Niklaas

  Twee brandweer­man­nen krijgen klappen van dolgedraai­de chauffeur tijdens dringende interven­tie

  Twee brandweermannen van de Hulpverleningszone Waasland hebben vrijdagochtend klappen gekregen van een dolgedraaide bestuurder. Die ging door het lint omdat hij voorbij was gestoken door een brandweerwagen op weg naar een dringende interventie. Zonecommandant Thierry Van Goethem spreekt van een verontrustende evolutie. “Eerder is een ambulancier al permanent arbeidsongeschikt verklaard na een trap van een patiënt.”
 1. Elektrische step van Johan (44) terecht dankzij gouden tip: “Geld van crowdfunding gebruiken om enkele herstellingen te doen”
  Sint-Niklaas

  Elektri­sche step van Johan (44) terecht dankzij gouden tip: “Geld van crowdfun­ding gebruiken om enkele herstellin­gen te doen”

  De andersvalide Johan Muylle (44) heeft zijn elektrische step terug dankzij een gouden tip van iemand die de oproep op sociale media had gelezen. Het exclusieve voertuig werd zondag gestolen op de parking van Euroshop in Sint-Niklaas en nu teruggevonden in de omgeving van Maxi Zoo. Voor Johan is het een hele opluchting want de step is de enige manier waarmee hij zich kan verplaatsen.
 1. Aniek (46) geeft les in jeugdpsychiatrie en is genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”
  PREMIUM
  Eeklo/Zele

  Aniek (46) geeft les in jeugdpsy­chi­a­trie en is genomi­neerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”

  Aniek Tackaert (46) is een van de vijftig topgenomineerden voor de titel van ‘Leraar van het Jaar’, die volgende week uitgereikt wordt. Ze woont in Zele, en werkt elke dag in de jeugdpsychiatrie aan het AZ Alma in Eeklo. “Kinderen die het moeilijk hebben kunnen helpen: dat is de mooiste job die er bestaat”, zegt Aniek. Dit is haar verhaal.

UIT-TIPS Waasland/Dendermonde

 1. Van de Thristy Toucan tot Gallery Nanda: Met deze 7 zomerbars in Waasland en Dendermonde ga je een verfrissende zomer tegemoet
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van de Thristy Toucan tot Gallery Nanda: Met deze 7 zomerbars in Waasland en Dendermon­de ga je een verfrissen­de zomer tegemoet

  De zomer is weer in zicht en dat betekent weer een heel seizoen vol cocktails, ice tea’s, live muziek en warme avonden met familie en vrienden. Wat is een betere plaats voor al deze gezelligheid dan een lokale zomerbar? Van de Thristy Toucan in Beveren tot Gallery Nanda in Lokeren: Met deze 7 zomerbars in Waasland en Dendermonde ga je een verfrissende zomer tegemoet.
 1. Het Monster van het Waasland: “Hij heeft mijn leven kapotgemaakt”
  De Kroongetuigen

  Het Monster van het Waasland: “Hij heeft mijn leven kapotge­maakt”

  In deze aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen getuigt één van de slachtoffers van Claudy Pierret, alias ‘Het monster van het Waasland’. Sandra vertelt over de gruwel die de man haar heeft aangedaan. Pierret bond haar tijdens een zogenaamde fotosessie aan handen en voeten vast en ging over tot gruwelijke seksuele martelingen. “Hoe meer ik tegenwerkte, hoe kwader die man werd”, getuigt Sandra. “Hij was een ander persoon, niet meer de man die ik kende.” Pierret wordt in 2011 veroordeeld tot 20 jaar cel voor dubbele moord. Tegelijk blijven er vermoedens bestaan dat er nog meer slachtoffers zijn.
 1. Eerste evaluatie van veelbesproken verkeersfilters is positief: “Verkeersdruk met de helft gedaald”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Eerste evaluatie van veelbespro­ken verkeers­fil­ters is positief: “Verkeers­druk met de helft gedaald”

  Uit een eerste evaluatie van de veelbesproken verkeersfilters in de Breedstraat en de Goudenregenlaan in Sint-Niklaas blijkt dat de verkeersdrukte er met de helft is gedaald. Sinds de invoering van de filters in januari van dit jaar gebeurde er ook geen enkel ongeval meer. De politie schreef tot nu toe 1.486 boetes uit voor bestuurders die de knip in beide straten negeerden.