Chauffeur Dieter Van Roye, schepen Rigo Van de Voorde en Joeri De Ridder van Goupil.
Volledig scherm
Chauffeur Dieter Van Roye, schepen Rigo Van de Voorde en Joeri De Ridder van Goupil. © Anthony Statius

Technische dienst krijgt milieuvriendelijke wagens

De gemeente Sint-Martens-Latem investeert dit jaar 320.000 euro in een milieuvriendelijker wagenpark. Vrijdag werden er al twee elektrische bestelwagens in gebruik genomen door de technische dienst.

 1. Jonge kunstenaars palmen reclameborden metrostations in met ‘crypto art’
  ANTWERPEN/GENT

  Jonge kunste­naars palmen reclamebor­den metrostati­ons in met ‘crypto art’

  Digitale graphics, muziek, virtual reality, gif’s, geprogrammeerde en digitale kunst. Allemaal kunstdisciplines die omvat worden als zogenoemde ‘crypto art’. Het Gentse jongerenbureau Trendwolves wil het brede publiek laten kennis maken met de nieuwe vorm van kunst. Elf jonge kunstenaars presenteren momenteel hun werk op de dynamische lichtborden van De Lijn in de premetrostations van Antwerpen.
 2. Chef-kok Tom kreeg afgelopen zomer de diagnose darmkanker: “Gelukkig zijn we goed verzekerd, anders waren we al 15 keer failliet. Ik ben duur tegenwoordig...”
  PREMIUM
  Gent

  Chef-kok Tom kreeg afgelopen zomer de diagnose darmkanker: “Gelukkig zijn we goed verzekerd, anders waren we al 15 keer failliet. Ik ben duur tegenwoor­dig...”

  Hoeveel pech kan je hebben? Chef Tom Van Lysebettens (34) en sommelier Alison Roels (34) waren door het dolle heen toen hun restaurant Cochon de Luxe na zeven lange maanden weer open mocht. Maar zes weken later gingen die deuren weer dicht: Tom werd met spoed geopereerd en in de voorbije maanden kreeg hij chemotherapie om de darmkanker uit zijn lijf te jagen. “Beneden in de keuken staan is momenteel te pijnlijk”, zegt hij. “Maar we dromen wel al van de heropening.”
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.