Rijkste gemeente zoekt grond voor betaalbaar wonen

SINT-MARTENS-LATEMDe rijkste gemeente van Vlaanderen wil gronden opkopen om er betaalbaar wonen mogelijk te maken. "Latem zit zo goed als vol en niet iedereen kan een dure villa betalen. Om te vermijden dat jonge gezinnen onze gemeente verlaten, willen we zelf betaalbare grond kunnen aanbieden. Hiervoor wordt nu een spaarpot aangelegd", zegt burgemeester Agnes Lannoo (Welzijn).

 1. Basisschool De Keimolen onthult haar eigen Kei-ravan: een cadeau van dankbare ouders
  PREMIUM
  Kruisem

  Basis­school De Keimolen onthult haar eigen Kei-ra­van: een cadeau van dankbare ouders

  In de basisschool GO! De Keimolen in Kruishoutem hebben de kinderen een opmerkelijke caravan in gebruik genomen. De Kei-ravan wordt een plek waar kinderen tot rust kunnen komen als ze het even moeilijk hebben. De renovatie van de caravan is een cadeau van ouders van een leerlinge van het zesde jaar. “Wij zijn de school heel dankbaar voor de bijzondere zorg die onze dochter nodig heeft en hier ook krijgt”, motiveren ze.
 2. Proefproject met sneltests op school voor het eerst toegepast: hele klas uit een basisschool getest en 1 extra besmetting ontdekt
  Gent

  Proefpro­ject met sneltests op school voor het eerst toegepast: hele klas uit een basis­school getest en 1 extra besmetting ontdekt

  De coronacijfers in het Gentse onderwijs worden nauwlettend in de gaten gehouden. De voorbije week werd in een lagere school één clusterbesmetting vastgesteld. De hele klas werd getest via het proefproject rond sneltesten. Daarbij werd nog één extra besmetting vastgesteld. “Goed en voldoende (snel)testen en het respecteren van de quarantaine zijn superbelangrijk”, vindt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen).
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis