Een groep van 75 ‘enthousiaste bloteriken’ trok vrijdagavond richting het Museum Dhondt-Dhaenens in Sint-Martens-Latem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep van 75 ‘enthousiaste bloteriken’ trok vrijdagavond richting het Museum Dhondt-Dhaenens in Sint-Martens-Latem. © Naked Freedom en Museum Dhondt-Dhaenens

REPORTAGE. Naakt naar het museum om taboe te doorbreken: "Je hoeft je niet te generen voor jouw naakte lichaam”

Sint-Martens-LatemGeen mooier kunstwerk dan het menselijk lichaam. Een stelling waar organisatie Naked Freedom ongetwijfeld achter staat. Vrijdagavond ging de groep ‘enthousiaste bloteriken’ -zoals ze zichzelf noemen- helemaal naakt naar het museum. Omdat het kan, maar ook omdat het moet. “Er rust er nog steeds een stevig taboe op naturisme.”

  1. KMSK Deinze krijgt van stad vergunning voor tijdelijke tribune: “We geven de club de mogelijkheden om in onze stad te blijven voetballen”
    PREMIUM
    Deinze

    KMSK Deinze krijgt van stad vergunning voor tijdelijke tribune: “We geven de club de mogelijkhe­den om in onze stad te blijven voetballen”

    De stad Deinze heeft een omgevingsvergunning afgeleverd voor de tijdelijke tribune van voetbalclub KMSK Deinze. Deze vergunning is geldig voor twee jaar. Omdat er een strafonderzoek loopt mag de tribune voorlopig niet gebruikt worden, maar volgens burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) heeft de club nu wel de kans om aan de licentievoorwaarden te voldoen en in Deinze te blijven spelen.