Volledig scherm
© RV

N-VA blijft de grootste in Sint-Martens-Latem

 1. 
Eerst vrijwilliger op spoed, nu keert Juf Thea (63) terug uit pensioen om school uit de nood te helpen: “Geen schrik voor corona als ik mondmasker op heb”
  PREMIUM
  Lokeren/Hansbeke

  Eerst vrijwilli­ger op spoed, nu keert Juf Thea (63) terug uit pensioen om school uit de nood te helpen: “Geen schrik voor corona als ik mondmasker op heb”

  Stilzitten staat niet in het woordenboek van Thea Walgraeve (63) uit Hansbeke. Twee jaar na haar afscheid keert ze tijdelijk terug uit pensioen om haar voormalige school De Springplank in Lokeren uit de nood te helpen na een vruchteloze zoektocht naar een vervangingsleerkracht. De voorbije maanden sprong ze ook al bij als vrijwilliger op de spoeddienst van AZ Maria Middelares in Gent. “Corona boezemt me geen angst in. Thuis zitten, is niks voor mij”, zegt de bezige bij.
 1. Twintigers die met trein naar Sint-Martens-Latem reisden om wagens en fietsen te stelen veroordeeld tot twee jaar cel
  Sint-Martens-Latem

  Twintigers die met trein naar Sint-Mar­tens-La­tem reisden om wagens en fietsen te stelen veroor­deeld tot twee jaar cel

  In de rechtbank van Gent zijn twee twintigers, die op het moment van de feiten illegaal in Brussel verbleven zonder vaste verblijfplaats, veroordeeld tot twee jaar cel voor het stelen van verschillende fietsen en wagens in Sint-Martens-Latem. Volgens de rechter gingen ze professioneel en doelgericht te werk. Ze namen bewust de trein richting Gent om in Sint-Martens-Latem en omgeving diefstallen te plegen.