Het Museum Dhondt-Dhaenens.
Volledig scherm
Het Museum Dhondt-Dhaenens. © Rik Vannevel

Museum Dhondt-Dhaenens heropent begin september na renovatiewerken

DeurleHet Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle heropent op zondag 5 september de deuren na de grondige renovatiewerken. 

 1. Latemnaars mogen gratis fruit plukken
  Sint-Martens-Latem/Deurle

  Latemnaars mogen gratis fruit plukken

  Inwoners van Sint-Martens-Latem en Deurle zijn welkom om op zaterdag 17 september fruit te komen plukken. In de gemeente staan immers heel wat fruitbomen. Om dit fruit niet verloren te laten gaan, nodigen het lokaal bestuur en de Landelijke gilde Deurle-Latem alle inwoners uit op de fruitplukmiddag. Men verzamelt tussen 14 en 16 uur aan het gemeentehuis of aan de boomgaard in Deurle-dorp. Er zijn enkele ladders ter beschikking, maar deelnemers mogen zelf materiaal meebrengen om te plukken en het fruit te vervoeren. Elk deelnemend gezin dat minimaal 10 kilogram fruit plukt, ontvangt nadien een uitnodiging om een doos sap af te halen op het gemeentehuis. Vooraf inschrijven is niet nodig.
 1. Zoon van broeder-kunstenaar eist kunstwerken van zijn vader terug: “Als men mij blijft afwimpelen, stap ik naar de rechtbank”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/De Pinte/Gent

  Zoon van broe­der-kunstenaar eist kunstwer­ken van zijn vader terug: “Als men mij blijft afwimpelen, stap ik naar de rechtbank”

  Toen hij als broeder Lucanus door het leven ging, maakte de befaamde Latemse schilder Luc-Peter Crombé honderden schilderijen. Enkele daarvan hangen nog in het klooster in Oostakker, maar zijn zoon Dominique vraagt die nu terug. “Ik ben geboren toen mijn vader nog in het klooster zat, dus als erfgenaam heb ik recht op die werken”, zegt Dominique, die gesteund wordt door professor kerkelijk recht Rik Torfs. Ondertussen werd een eerste contact gelegd door het klooster.