Een restafvalzak.
Volledig scherm
Een restafvalzak. © IVM

Latemnaars mogen gescheurde afvalzakken inwisselen

Sint-Martens-LatemLatemnaars die restafvalzakken gekocht hebben, die gemakkelijk scheuren, mogen deze terug omruilen. Dit laat het gemeentebestuur weten.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. JEZ!-boot vaart door Vlaanderen. Laatste stop in Antwerpen: “3.219.191 euro ingezameld”

  JEZ!-boot vaart door Vlaanderen. Laatste stop in Antwerpen: “3.219.191 euro ingezameld”

  Met veel goesting om met jongeren uit heel Vlaanderen eens goed zot te doen, doopten Jessica en Aaron van het jongerencollectief de JEZ!-boot. Varend van Aalter naar Antwerpen maakt Qmusic een week lang radio, en zamelt onderweg centjes in om onze jeugd vooruit te helpen. De boot is ondertussen aangekomen op de laatste stop: Antwerpen. Hier genieten de jongeren voor de laatste keer van een JEZ!-feestje. En of er reden is om te feesten, er werd in het totaal 3.219.191 euro voor het goede doel ingezameld.
  Deinze