Sint-Martens-Latem.
Volledig scherm
Sint-Martens-Latem. © Anthony Statius

Latem verdubbelt budget ontwikkelingshulp in strijd tegen het coronavirus

Sint-Martens-LatemDe gemeente Sint-Martens-Latem verdubbelt het budget voor ontwikkelingshulp. Dit jaar zijn er ook subsidies voor lokale projecten die zich inzetten om in een bepaalde minderbedeelde regio de strijd aan te gaan tegen het coronavirus.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Gent gaat wekelijks zondagshoppen dan toch toelaten. Aanvraag om als ‘toeristisch centrum’ erkend te worden ingediend
  Gent

  Gent gaat wekelijks zondagshop­pen dan toch toelaten. Aanvraag om als ‘toeris­tisch centrum’ erkend te worden ingediend

  Vijftien jaar nadat de discussie werd geopend op het stadhuis, is de knoop doorgehakt. Gent zal zich laten erkennen als ‘toeristisch centrum’, zodat de winkels niet meer verplicht 24 uur per week dicht moeten zijn. Concreet betekent dat dat de winkels - zodra de erkenning rond is - dus 7 op 7 en dus elke zondag mogen open zijn. Al zal de stad enkel de intussen gekende eerste zondag van de maand blijven promoten als shoppingzondag.