De zandzakken aan het recyclagepark.
Volledig scherm
De zandzakken aan het recyclagepark. © rv

Latem deelt zandzakken uit: “Geen reden tot paniek, maar we willen voorbereid zijn”

Sint-Martens-LatemDe inwoners van Sint-Martens-Latem en Deurle kunnen gratis zandzakjes krijgen aan het recyclagepark. Met dit initiatief wil burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele (Welzijn) dat de burgers vooral voorbereid zijn indien het noodweer ook haar gemeente zou treffen.

 1. Gentse flikken surfen mee op podcasthype met eigen ‘Copcast’: ‘Saaie’ korpschef en ‘goedlachse’ oud-woordvoerder leggen politiewerk voor u uit
  Gent

  Gentse flikken surfen mee op podcasthy­pe met eigen ‘Copcast’: ‘Saaie’ korpschef en ‘goedlachse’ oud-woordvoer­der leggen politie­werk voor u uit

  “Ik ben Manuel, altijd goedgezind.” “En ik ben Filip, ernstig en eerder saai.” Met die intro start de allereerste ‘Copcast’, een podcast opgenomen door korpschef Filip Rasschaert en zijn vorige woordvoerder, de gepensioneerde Manuel Mùgica Gonzalez. Ze willen daarmee op een toegankelijke en aangename manier politiewerk beter uitleggen voor een groot publiek. Voorlopig staan er 10 afleveringen gepland.
 2. Nieuwe stap in strijd tegen sluikstorten: Gent gaat huisvuilzakken per stuk verkopen
  Gent

  Nieuwe stap in strijd tegen sluikstor­ten: Gent gaat huisvuil­zak­ken per stuk verkopen

  “Niet iedereen heeft de middelen om meteen een hele rol huisvuilzakken te kopen.” Dat zegt Anneleen Van Bossuyt (N-VA). Zij stelt voor om voortaan ook huisvuilzakken per stuk te verkopen, in de hoop daarmee de alarmerende sluikstortcijfers terug te dringen. Schepen Bram Van Braeckevelt (Groen) deelt dat idee. “Maar de zakken per stuk verkopen gaan we niet in de private handel doen, er zijn te veel namaakzakken.”