Ingrid De Meester (links) en enkele bezoekers en medewerkers van Villa Zomernest.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid De Meester (links) en enkele bezoekers en medewerkers van Villa Zomernest. © Anthony Statius

Ingrid (45) geeft in Villa Zomernest thuis aan kankerpatiënten: “Zelf terug in behandeling, maar dit project geeft mij kracht om door te zetten”

Sint-Martens-LatemNadat ze zelf borstkanker overwonnen had, kreeg Ingrid De Meester (45) uit Sint-Martens-Latem het idee om een open huis op te richten voor lotgenoten. Twee jaar later is Villa Zomernest een feit en deze week opent ze het ontmoetingscentrum voor herstellende kankerpatiënten officieel met een belevenisweek. Ingrid kampt ondertussen zelf opnieuw met de vreselijke ziekte. “Er moet een reden zijn waarom ik dit meemaak. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om lotgenoten te helpen”, zegt Ingrid.

  1. “Van aardappelschil tot duurzame plasticfolie”: minister Crevits kondigt miljoeneninvestering aan in Gentse pilootfabriek BBEP voor bio-economie
    Gent

    “Van aardappel­schil tot duurzame plasticfo­lie”: minister Crevits kondigt miljoenen­in­ves­te­ring aan in Gentse pilootfa­briek BBEP voor bio-economie

    Van landbouw- en industrieafval een nieuw product maken. Dat is het uitgangspunt in Bio Base Europe Pilot Plant (BBEPP) in de Gentse Haven. Bij een bezoek aan de pilootfabriek kondigde Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) een investering van 10 miljoen euro aan om meer bedrijven de weg te laten inslaan naar het hergebruik van hun afvalstromen.