In dit Latemse restaurant tafel je tussen kunstwerken: “Bonami brengt mensen samen in een inspirerende omgeving”
Sint-Martens-LatemKunst en gastronomie, het zijn twee troeven die Sint-Martens-Latem al langer rijk is en nu kan je beide vinden in restaurant Bonami in de Latemstraat. Zaakvoerster Niña Van den Bosch (56), manager Tom Vansteenkiste (47) en chef-kok Heider Koshty (36) creëren een ontmoetingsplek waar je kunstwerken in én naast je bord vindt.
Niña Van den Bosch opende in 2008 Art Center Horus in Sint-Martens-Latem en ondertussen heeft ze vier kunstgalerijen, waaronder nog een tweede in Latem. Nu kan je de kunstwerken uit Art Center Horus ook bewonderen terwijl je nipt van een glaasje bubbels en geniet van een luxueus hapje. Hiervoor moet je in restaurant Bonami zijn, enkele meters verderop in het dorp.
“Enkele jaren geleden waren er plannen om van deze villa een restaurant te maken, maar die zijn afgesprongen”, vertelt Niña. “Ik vond dat wel jammer en in een impulsieve bui heb ik beslist om het zelf te doen. Restaurant Bonami is een ontmoetingsplek waar gastronomie en kunst samenkomen in een inspirerend en sfeervol kader. De naam is niet zomaar gekozen, want voor mij is vriendschap één van de belangrijkste pijlers van onze maatschappij.”
In Bonami hoef je dus niet uitgebreid te tafelen, je kan hier ook genieten van een glaasje en een hapje
In Bonami trekken de kunstwerken meteen de aandacht en de kleuren van de schilderijen en beelden vind je terug in het warme interieur. Voor het culinaire aspect schakelde Niña de hulp in van Tom Vansteenkiste (47), een bekende chef-kok, die in Bonami de taak als restaurantmanager op zich zal nemen. “Iedere maand is er een nieuw gastronomisch menu en ons lunchmenu verandert wekelijks”, zegt Tom. “Daarnaast is er een kleine kaart, waarbij hapjes zoals kaviaar, oesters, langoustines en fijne charcuterie worden gereserveerd in onze lounge. In Bonami hoef je dus niet uitgebreid te tafelen, je kan hier ook genieten van een glaasje en een hapje.”
De culinaire kunstwerkjes worden geleverd door Heider Koshty, een 36-jarige Aalstenaar, die een team enthousiastelingen rond zich verzamelde, waaronder souschef Cyriel Moncarey. Heider verdiende zijn strepen onder andere in Gentse restaurants zoals de Belga Queen, Allegro Moderato en San. “In mijn gerechten staan groenten centraal”, zegt Heider. “Voor mij maken vlees en vis een gerecht af, maar de basis zijn seizoensgebonden groenten. Ik hou van een pure keuken, waarbij ik verschillende bereidingen van een bepaald stuk vlees, vis of een groente serveer. Zo staat er nu een hoofdgerecht met duif op de kaart, waarbij ik een filet, een gepocheerd billetje en een kroketje van duif geef. Voor vele producten werk ik samen met een bioboerderij hier wat verderop.”
Niña is er rotsvast van overtuigd dat de combinatie kunst en gastronomie zal aanslaan. “In deze tijden heeft iedereen nood aan een omgeving die rust en tegelijkertijd ambiance uitstraalt. De bedoeling is om de kunstwerken maandelijks gedeeltelijk te wisselen. Alle werken zijn ook te koop.”
Meer info via www.restaurantbonami.be.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vergeet de minitas: XL-totebags zijn deze lente de grootste trend
Berg die minitassen voorgoed op en laat je innerlijke Mary Poppins stralen met een praktische én stijlvolle XL-tas. De big shopper maakt dit voorjaar eindelijk haar grote comeback. -
PREMIUM
Hij werkte als arbeider bij Volvo Cars, nu leidt Robin Tonniau (37) PVDA naar de federale verkiezingen: “In de fabriek heb ik een dik vel gekweekt”
“Ik heb geen diploma en ben geen intellectueel. Maar ik weet wél hoe het leven en de politiek werken.” Aan het woord: Robin Tonniau uit Ronse, bij PVDA verkozen als Oost-Vlaams lijsttrekker voor federale verkiezingen. Opmerkelijk, want Tonniau is een fabrieksarbeider. Maar wél een met een brede interesse en een politiek talent. “Al die holle termen en die wetteksten die in het parlement gebruikt worden, begrijpen ze dat zelf wel nog?” Hij vertelt ons over zijn bijzondere carrièreswitch.Gent -
Tweakers
Een topsmartphone voor amper 175 euro: onze techexpert toont waar je kwaliteit krijgt voor een beperkt budget
Niet iedereen wil of kan zomaar 1.000 euro of meer ophoesten voor een nieuwe smartphone. Donovan Kerssenberg, expert in het segment smartphones bij technologiesite Tweakers, tipt zijn drie absolute aanraders van het moment voor een kleiner budget: minder dan 250 euro, 250 à 500 euro en meer dan 500 euro. -
-
De Pinte plant op negen locaties extra publieke laadpalen
Er komen op negen locaties nieuwe laadpalen voor elektrische wagens bij in De Pinte. Deze worden binnen zes maanden geïnstalleerd.De Pinte -
Andreas (12) wint pianowedstrijd en mag optreden voor volle concertzaal: “Ik wil vooral mensen raken met muziek”
Andreas Van Overbeke (12) uit De Pinte is één van de vier winnaars van de wedstrijd World Piano Day. Met de Moonlight Sonata van Beethoven wist hij de jury te overtuigen en op woensdag 29 maart mag hij het podium delen met onder andere de bekende componist Dirk Brossé.De Pinte -
“Iedereen moet deze zomer kans krijgen mee op kamp te gaan”: jeugdraad Deinze start inzamelactie op JEZ!-event met Regi
De jeugdraad van Deinze wil dat elke jongere deze zomer mee op kamp kan, en start volgende week een grote inzamelactie voor kampmateriaal. Zo komt er een stedelijke uitleendienst voor kampmateriaal. De start wordt niet toevallig dinsdag gegeven, tijdens het JEZ!-event dat onder andere Regi naar het Sint-Poppoplein brengt.Deinze -
Gouden Formule 16
Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.