Archiefbeeld: de kerk van Deurle.
Volledig scherm
Archiefbeeld: de kerk van Deurle. © JVK

Erfgoed Deurle brengt Bach naar de dorpskerk

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. “Gekapte bomen worden amper heraangeplant”: GroenRood wil strenger kapbeleid in Deinze
  PREMIUM

  “Gekapte bomen worden amper heraange­plant”: GroenRood wil strenger kapbeleid in Deinze

  Wie bomen wilt kappen in Deinze, moet er nieuwe planten. Dat laatste wordt volgens oppositiepartij GroenRood echter zelden gecontroleerd. Bovendien werd het voorstel van de partij om een register met kapvergunningen aan te leggen geweigerd. Een meldpunt waar Deinzenaren geschikte locaties voor nieuwe bomen kunnen aangeven is er wel, maar dat is volgens Kristof Van Den Berghe (GroenRood) niet voldoende.
  Deinze