Latems cultuurcoördinator Polina Rakhovitch, mudel-conservator Wim Lammertijn, Michiel Van Damme van het MDD en Freya Malfait.
Volledig scherm
Latems cultuurcoördinator Polina Rakhovitch, mudel-conservator Wim Lammertijn, Michiel Van Damme van het MDD en Freya Malfait. © Anthony Statius

Drie musea herenigen schilders Hubert Malfait en Roger Raveel

Sint-Martens-Latem/Machelen-aan-de-Leie/DeinzeDe Leieschilders Hubert Malfait en Roger Raveel worden herenigd in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. De tentoonstelling ‘Malfait & Raveel’ geeft een mooi beeld van hoe beide kunstenaars elkaar op artistiek en persoonlijk vlak hebben beïnvloed.

 1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Wijkinspecteurs drinken koffie met oudere bewoners: “Bijna alles verloopt via het internet, maar veel Gentenaars kennen daar niets van”
  Gent

  Wijkinspec­teurs drinken koffie met oudere bewoners: “Bijna alles verloopt via het internet, maar veel Gentenaars kennen daar niets van”

  De Gentse Wijkpolitie startte onlangs het project ‘Koffie met je buurtinspecteur’. Bedoeling is om Gentenaars en politie op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen. Wij gingen een kijkje nemen in het Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel waar het wijkcommissariaat Wondelgem met haar bewoners een gesprek aanging over zaken die de buurt beroeren.