Latems cultuurcoördinator Polina Rakhovitch, mudel-conservator Wim Lammertijn, Michiel Van Damme van het MDD en Freya Malfait.
Volledig scherm
Latems cultuurcoördinator Polina Rakhovitch, mudel-conservator Wim Lammertijn, Michiel Van Damme van het MDD en Freya Malfait. © Anthony Statius

Drie musea herenigen schilders Hubert Malfait en Roger Raveel

Sint-Martens-Latem/Machelen-aan-de-Leie/DeinzeDe Leieschilders Hubert Malfait en Roger Raveel worden herenigd in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. De tentoonstelling ‘Malfait & Raveel’ geeft een mooi beeld van hoe beide kunstenaars elkaar op artistiek en persoonlijk vlak hebben beïnvloed.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Ingrid (45) geeft in Villa Zomernest thuis aan kankerpatiënten: “Zelf terug in behandeling, maar dit project geeft mij kracht om door te zetten”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem

  Ingrid (45) geeft in Villa Zomernest thuis aan kankerpa­tiën­ten: “Zelf terug in behande­ling, maar dit project geeft mij kracht om door te zetten”

  Nadat ze zelf borstkanker overwonnen had, kreeg Ingrid De Meester (45) uit Sint-Martens-Latem het idee om een open huis op te richten voor lotgenoten. Twee jaar later is Villa Zomernest een feit en deze week opent ze het ontmoetingscentrum voor herstellende kankerpatiënten officieel met een belevenisweek. Ingrid kampt ondertussen zelf opnieuw met de vreselijke ziekte. “Er moet een reden zijn waarom ik dit meemaak. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om lotgenoten te helpen”, zegt Ingrid.