Barbecue illustratiebeeld.
Volledig scherm
Barbecue illustratiebeeld. © Shutterstock

Barbecue van harmonieorkest op 27 augustus

Sint-Martens-LatemHeb jij nog geen plannen op zaterdag 27 augustus en zin om te genieten van een heerlijke barbecue samen met je buurtbewoners? Kom dan zeker naar de barbecue van het harmonieorkest in Sint-Martens-Latem.

 1. Schoolroute afgesloten? In Sint-Martens-Latem geraken kinderen er met hulp van veerpont en golfkarren
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/Deurle/Deinze

  Schoolrou­te afgesloten? In Sint-Mar­tens-La­tem geraken kinderen er met hulp van veerpont en golfkarren

  Met een golfkar naar school gebracht worden, in Sint-Martens-Latem is het vanaf 1 september mogelijk. Door werkzaamheden in de Pontstraat wordt een belangrijke schoolroute drie maanden afgesneden. Ondernemers Tommie Wieme van Golfkar.be en Laurent De Vriese van restaurant Baarle 90 zetten een veerpont en golfkarretjes ter beschikking om vervoer naar de vijf Latemse scholen te voorzien. “Het bespaart sommige ouders een rit van 17 kilometer”, zegt Tommie.
 2. Zoon van broeder-kunstenaar eist kunstwerken van zijn vader terug: “Als men mij blijft afwimpelen, stap ik naar de rechtbank”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem/De Pinte/Gent

  Zoon van broe­der-kunstenaar eist kunstwer­ken van zijn vader terug: “Als men mij blijft afwimpelen, stap ik naar de rechtbank”

  Toen hij als broeder Lucanus door het leven ging, maakte de befaamde Latemse schilder Luc-Peter Crombé honderden schilderijen. Enkele daarvan hangen nog in het klooster in Oostakker, maar zijn zoon Dominique vraagt die nu terug. “Ik ben geboren toen mijn vader nog in het klooster zat, dus als erfgenaam heb ik recht op die werken”, zegt Dominique, die gesteund wordt door professor kerkelijk recht Rik Torfs. Ondertussen werd een eerste contact gelegd door het klooster.
 3. Latemnaars mogen gratis fruit plukken
  Sint-Martens-Latem/Deurle

  Latemnaars mogen gratis fruit plukken

  Inwoners van Sint-Martens-Latem en Deurle zijn welkom om op zaterdag 17 september fruit te komen plukken. In de gemeente staan immers heel wat fruitbomen. Om dit fruit niet verloren te laten gaan, nodigen het lokaal bestuur en de Landelijke gilde Deurle-Latem alle inwoners uit op de fruitplukmiddag. Men verzamelt tussen 14 en 16 uur aan het gemeentehuis of aan de boomgaard in Deurle-dorp. Er zijn enkele ladders ter beschikking, maar deelnemers mogen zelf materiaal meebrengen om te plukken en het fruit te vervoeren. Elk deelnemend gezin dat minimaal 10 kilogram fruit plukt, ontvangt nadien een uitnodiging om een doos sap af te halen op het gemeentehuis. Vooraf inschrijven is niet nodig.