Het Nux Wheel uit Mad Max.
Volledig scherm
Het Nux Wheel uit Mad Max. © Jean Godecharle

Artefact uit Mad Max-film te zien in The Boutique Gallery

Fans van de film Mad Max moeten zeker eens binnen springen in de kunstgalerij The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. Daar is het ‘Nux Wheel’, het iconische stuurwiel van een van de personages uit de film, voor het eerst in België te zien. Het artefact werd door de Oostendse kunstenaar Olivier Pauwels ontworpen op vraag van regisseur George Miller.

 1. Op huizenjacht in... Deinze: “Perfect voor wie in een jonge stad wil wonen, zonder de nadelen van een grootstad”
  PREMIUM

  Op huizen­jacht in... Deinze: “Perfect voor wie in een jonge stad wil wonen, zonder de nadelen van een grootstad”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen? En waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale specialist. Deze week: Deinze, gekend om haar strategische ligging langs de Leie tussen Gent en Kortrijk. Wij trokken op pad met vastgoedmakelaar en Deinzenaar Wim Gevaert van Altro Vastgoed.
 2. Met Francis Van den Eynde (VB) is één van de meest bevlogen sprekers uit de Gentse gemeenteraad overleden: “Ooit debat vol Kuifje-citaten gevoerd”
  Gent

  Met Francis Van den Eynde (VB) is één van de meest bevlogen sprekers uit de Gentse gemeente­raad overleden: “Ooit debat vol Kuif­je-citaten gevoerd”

  Francis Van den Eynde is donderdagavond overleden. Hij werd 74. Van den Eynde was hét kopstuk van het Vlaams Belang in Gent, in de gloriejaren van die partij, en zetelde ook in de Kamer. Op het einde van zijn carrière kwam het tot een breuk met Vlaams Belang, en werd hij uit de partij gezet. “Toch hoop ik dat Francis herinnerd zal worden omwille van het vele harde werk.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!