1. Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschiedenis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek
  Regio Leie Schelde

  Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschie­de­nis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek

  Belpopexpert Jan Delvaux trekt door Vlaanderen met zijn Belpop City Specials en hierbij mag de regio Leie Schelde niet ontbreken. Op zaterdag 4 februari staat hij op de planken van Leietheater in Deinze met verhalen en weetjes over lokale muziekhelden, gaande van Johan Verminnen tot De Krekelmuit. Later volgt nog een boek over the sound of Leie Schelde.
 1. Nieuwe fototentoonstelling in Casa Rosa laat hiv-ervaringsdeskundigen aan het woord (en in beeld)
  GENT

  Nieuwe fototen­toon­stel­ling in Casa Rosa laat hiv-ervarings­des­kun­di­gen aan het woord (en in beeld)

  Naar aanleiding van Wereldaidsdag kan je in het Gentse regenbooghuis Casa Rosa terecht voor ‘81|21 Exposed’: een fototentoonstelling waar mensen die met hiv leven, aan het woord komen. Fotograaf Bob Reijnders vatte hun verhaal in acht knappe portretten, voor de nocturne komen ervaringsdeskundigen Patrick Reyntiens en Christophe Ramont ook zelf tekst en uitleg geven.
 1. Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”
  Sint-Martens-Latem

  Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”

  De Klokkeput, één van de bekendste horeca-adresjes in Sint-Martens-Latem, heeft een nieuwe eigenaar. Xavier Willems uit Bachte-Maria-Leerne (Deinze) nam de fakkel over van Patrick Verstraete, die de laatste 20 jaar voor gezelligheid zorgde in het dorp. De Klokkeput blijft grotendeels hetzelfde, maar met nieuwe gerechten en wijnen, waarvan enkele met een hoek af, wil Xavier ook nieuwe klanten aantrekken.
 2. VELT leert glutenvrij koken
  Deinze

  VELT leert glutenvrij koken

  VELT geeft op zaterdag 3 december een workshop glutenvrij koken. Docente Sigrid Dewaele gaat dieper in op graaneiwit, glutenvrije granen en oorzaken. Tijdens de kookworkshop bespreekt men ook de kook- en baktechnische alternatieven en maakt men enkele glutenvrije gerechten met een feestelijk tintje. Het gaat om een online workshop en die vindt plaats van 9.30 tot 12 uur. Inschrijven kost 9 euro (6 euro voor leden) en dit kan via info.leieland@velt.be.
 3. Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatverlichting vier nachten uit, geen besparingen op onderwijs en cultuur
  Gent

  Zo rijdt Gent gat van 21 miljoen dicht: straatver­lich­ting vier nachten uit, geen besparin­gen op onderwijs en cultuur

  De stad maakt vandaag bekend op welke manier er de komende jaren bespaard zal worden. Er moet 21 miljoen euro per jaar minder uitgegeven worden dan gepland. Dat de retributies - zoals prijzen van musea - worden verhoogd kon u vanmorgen al bij HLN lezen. Dat gebeurt in juli. Nu blijkt dat er expliciet niét bespaard wordt op veiligheid, onderwijs en cultuur. De straatverlichting gaat van zondagnacht tot en met woensdagnacht uit.
 1. Discussie over parkeerverbod in Hanestraat na klacht over café Arona: “Dit neigt naar vriendjespolitiek”
  PREMIUM
  Nazareth

  Discussie over parkeerver­bod in Hanestraat na klacht over café Arona: “Dit neigt naar vriendjes­po­li­tiek”

  Danscafé Arona heeft voor een pittige discussie gezorgd op de laatste gemeenteraad van Nazareth. Na een klacht van een buurtbewoonster werd op voorstel van mobiliteitsschepen Ivan Schaubroeck (CD&V) een parkeerverbod ingevoerd in een deel van de Hanestraat, maar oppositiepartij N-VA verwijt de schepen aan vriendjespolitiek te doen. Ook cafébaas Chris Dhondt is niet te spreken over het verbod.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Nieuwe kinderopvang Hakuna Matata werkt onder beheer van gemeente: “Betere omkadering voor begeleiders en kwaliteitsgarantie voor de kinderen”
  PREMIUM
  Zingem

  Nieuwe kinderop­vang Hakuna Matata werkt onder beheer van gemeente: “Betere omkadering voor begelei­ders en kwaliteits­ga­ran­tie voor de kinderen”

  Aan de Kruiskensstraat in Zingem heeft een nieuwe kinderdagopvang de deuren geopend. Hakuna Matata staat onder beheer van de Dienst voor Onthaalouders Kruisem Nazareth. “Dat biedt de uitbaters meer houvast en de gebruikers een grotere kwaliteitsgarantie”, motiveert schepen Kathleen Hutsebaut (CD&V) de formule.
 2. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
  Gent

  Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

  Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.
 1. Nieuwe ontsluitingsweg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscentrum”
  Deinze

  Nieuwe ontslui­tings­weg voor bussen tussen N43 en station: “We halen busverkeer weg uit het stadscen­trum”

  De stad Deinze wil volgend jaar een nieuwe ontsluitingsweg voor bussen voorzien tussen de Gentsesteenweg (N43) en het station. Hiervoor neemt het stadsbestuur een reservatiestrook van 20 meter breed in erfpacht op de site Pericles, waar in de toekomst woningen en handelszaken komen. “Met deze nieuwe weg halen we 85 bussen weg van de Knok, wat de doorstroming zal verbeteren”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Kruispunt Gentpoortstraat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten
  Deinze

  Kruispunt Gentpoort­straat-Kaaistraat tijdelijk afgesloten

  Het kruispunt tussen de Gentpoortstraat en de Kaaistraat in het centrum van Deinze wordt deze week afgesloten. Op donderdag 1 en vrijdag 2 december worden er nutswerken uitgevoerd op het kruispunt. Voetgangers en fietsers kunnen er nog passeren, maar het gemotoriseerd verkeer moet een omleiding volgen. Er wordt een omleiding voorzien via de Gentpoortstraat – Peter Benoitlaan – Guido Gezellelaan – Kalkhofstraat – Leiedam.
 2. Jonas (34) werd tijdens match bewusteloos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”
  PREMIUM
  Aalter/Deinze

  Jonas (34) werd tijdens match bewuste­loos geslagen, dader riskeert nu jaar cel: “In 29 jaar voetbal nooit zo’n agressie meegemaakt”

  Hij stond in het verleden al terecht voor diefstal en gewelddadige feiten, maar in augustus van vorig jaar maakte amateurspeler T.V. (23) uit Brugge het wel heel bont. Tijdens een oefenmatch tegen The Red-White Boys uit Aalter deelde de twintiger zo'n harde klap uit aan tegenstander Jonas Strobbe (34) dat die laatste het bewustzijn verloor. Hij riskeert nu een celstraf van een jaar. “Zo’n feiten kunnen absoluut niet door de beugel. Niet op het veld, en ook niet ernaast.”