Fabrieksconcerten Sint-Lievens-Houtem.
Volledig scherm
Fabrieksconcerten Sint-Lievens-Houtem. © RV

Zomers genieten van muziek in en uit eigen streek tijdens Fabrieksconcerten

Sint-Lievens-HoutemDe Fabrieksconcerten van Sint-Lievens-Houtem zorgen deze zomer vier vrijdagavonden voor verschillende coverbands die de grootse hits en fijnste parels oprakelen, gezellige ambiance en babbels tussen pot en pint op de koer van De Fabriek in de Fabrieksstraat.

 1. Van een maïsdoolhof tot een dancefestival: onze weekendtips voor de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een maïsdool­hof tot een dancefesti­val: onze weekend­tips voor de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Het belooft komend weekend weer prachtig weer te worden. Ideale omstandigheden dus voor een gezellig uitje met de hele familie. Wij steken een handje toe en lijsten vijf tips op voor activiteiten op zaterdag 6 en zondag 7 augustus in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen. Zin om met de kinderen te verdwalen in een maïsdoolhof, of uit de bol te gaan tijdens een dancefestival? Het kan dit weekend allemaal.
 2. Herstellingswerken op expressweg (N45) in Haaltert vanaf 1 augustus, Wildebeekstraat in Denderleeuw vanaf 8 augustus afgesloten van N45
  Haaltert/Denderleeuw/Ninove/Aalst

  Herstel­lings­wer­ken op expressweg (N45) in Haaltert vanaf 1 augustus, Wildebeeks­traat in Dender­leeuw vanaf 8 augustus afgesloten van N45

  Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 1 augustus met herstellingswerken op de Expressweg (N45) in Haaltert in de richting van Ninove. Vanaf 8 augustus gaat de Wildebeekstraat in Denderleeuw dicht en geldt er een omleiding. Het verkeer op de N45 rijdt over één rijstrook. Voor de veiligheid geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. De werken zullen twee weken duren en zijn klaar op 16 augustus.
 1. REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”
  PREMIUM
  Bambrugge

  REEKS. Huizen van vertrouwen: “Bij Molens Van Sande bleef de tijd niet stilstaan”

  Van sommige bedrijven en winkels kan je je niet voorstellen dat ze er nooit waren. Dat is ook het geval voor Molens Van Sande, gebouwd langs Prinsdaal in Bambrugge (Erpe-Mere) naast, op en over de Molenbeek. Al in 1629 was er op deze plek een kleine korenwatermolen verbonden aan het verdwenen kasteel van Bambrugge te vinden. “De brand in 2001 lag aan de basis van een grote ommekeer.”