Automobilisten banen zich een weg door de Polbroek, die in een kleine rivier veranderd is.
Volledig scherm
Automobilisten banen zich een weg door de Polbroek, die in een kleine rivier veranderd is. © Eeckhout

Rampenplan in actie na wolkbreuk

SINT-LIEVENS-HOUTEMIn Sint-Lievens-Houtem werd gisteravond het gemeentelijk rampenplan afgekondigd nadat een wolkbreuk het centrum onder water gezet had. Vooral de bewoners van de Polbroek werden getroffen. Daar stroomde het water door verschillende huizen. "Nog nooit meegemaakt", klonk het.

 1. Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”
  PREMIUM
  Gent

  Opvallende cijfers: in Gent stierven dit jaar nauwelijks meer mensen dan vorig jaar. UZ Gent waarschuwt: “Er blijven wel mensen zwaar ziek worden”

  Met de COVID-19-pandemie lijkt het duidelijk dat er dit jaar veel meer mensen zullen sterven dan het voorbije jaar. Toch lijkt dat in Gent niet het geval. Er blijkt, met 74 mensen méér die dit jaar gestorven zijn tussen maart en eind oktober tegenover dezelfde periode in 2019, opmerkelijk weinig ‘oversterfte’ te zijn in de Arteveldestad. Een verklaring is er daarvoor niet. Het UZ Gent waarschuwt wel dat wij Gentenaars zeker niet ongevoelig zijn voor het virus. Er liggen nog steeds meer mensen in het ziekenhuis dan op de piek van de eerste golf.
 1. Max Griller verkoopt jaar na overlijden Gewoon Ruben ‘takeaway lasagne’ ten voordele voor Zelfmoordlijn 1813
  Mere

  Max Griller verkoopt jaar na overlijden Gewoon Ruben ‘takeaway lasagne’ ten voordele voor Zelfmoord­lijn 1813

  Op 9 augustus was het een jaar geleden dat woordkunstenaar Gewoon Ruben en uitbater van café High Chaparral in de Daalstraat in Mere besloot uit het leven te stappen. “Sindsdien ging er geen dag voorbij dat ik niet aan hem dacht”, vertelt broer en vriend Maxim Haegens. Net als vorig jaar organiseert Maxim een actie. Dit keer om de Zelfmoordlijn 1813 te steunen.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt