Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Net voor start zomerbivak coronabesmetting bij Chiro 't Rotje: volledige leidingsploeg in quarantaine

Sint-Lievens-HoutemNog voor het vertrek op het jaarlijks bivak doorkruist het coronavirus de kampeerplannen van Chiro ‘t Rotje uit Sint-Lievens-Houtem.

 1. Gemeente neemt energiemaatregelen na rondvraag bij inwoners: minder sfeerverlichting tijdens eindejaar en fonteinen gaan uit
  PREMIUM
  Sint-Lievens-Houtem

  Gemeente neemt energie­maat­re­ge­len na rondvraag bij inwoners: minder sfeerver­lich­ting tijdens eindejaar en fonteinen gaan uit

  Na een bevraging bij de inwoners neemt het gemeentebestuur van Sint-Lievens-Houtem enkele energiebesparende en -ondersteunende maatregelen. Zo gaat de verwarming in openbare gebouwen een paar graden lager staan en kunnen mensen telewerken in de cafetaria van de sporthal. “De resultaten van die bevraging werden op een overleg met de gemeenteraadsleden besproken en over de partijgrenzen heen goedgekeurd", zegt burgemeester Tim De Knyf (NH).
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.