Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Net voor start zomerbivak coronabesmetting bij Chiro 't Rotje: volledige leidingsploeg in quarantaine

Sint-Lievens-HoutemNog voor het vertrek op het jaarlijks bivak doorkruist het coronavirus de kampeerplannen van Chiro ‘t Rotje uit Sint-Lievens-Houtem.

 1. Horecaman Stijn De Graaf maakt lekkere en gezonde niet-alcoholische aperitief: “Knop omgedraaid toen ik hartproblemen kreeg”
  PREMIUM
  Sint-Lievens-Houtem

  Horecaman Stijn De Graaf maakt lekkere en gezonde niet-alcoholi­sche aperitief: “Knop omgedraaid toen ik hartproble­men kreeg”

  Een alcoholvrije aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk. Dat ondervond horecaman Stijn De Graaf (43) uit Sint-Lievens-Houtem toen hij vorig jaar plots kampte met hartproblemen. “De markt van alcoholvrije aperitieven wordt momenteel vooral gedomineerd door een zoet en ongezond aanbod. Met Gutss Drinks kozen wij voor een gezond alternatief", vertelt Stijn.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kunnen de uitgebreide terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”
  PREMIUM
  Gent

  Kunnen de uitgebrei­de terrassen blijven in Gent? “We werken aan een nieuw reglement maar heel wat vragen staan nog open”

  Heeft corona de Gentse visie op terrassen definitief veranderd? Het lijkt alvast van wel. Het stadsbestuur bekijkt welke uitgebreide terrassen eventueel permanent kunnen blijven staan, ook na april 2022, en hoe dat allemaal in een nieuw reglement gegoten kan worden. “Het is duidelijk dat de Gentenaars positief staan tegenover terrassen, en dat sommigen echt een meerwaarde zijn”, zegt Sofie Bracke (Open Vld)