Burgemeester Tim De Knyf deed zijn eerste terrasje in café De Put.
Volledig scherm
Burgemeester Tim De Knyf deed zijn eerste terrasje in café De Put. © Frank Eeckhout

Houtemse burgemeester zegent terrassen in

Sint-Lievens-HoutemDe Houtemse burgemeester Tim De Knyf heeft zaterdagvoormiddag enkele terrassen ingezegend. “De terrassen die ik nog niet bezocht heb, doe ik de komende dagen nog", belooft De Knyf.

 1. Chantal (39) opent Afroshop Karibu: “Altijd gedroomd van eigen winkel met met Afrikaanse en exotische specialiteiten”
  Mere/Burst

  Chantal (39) opent Afroshop Karibu: “Altijd gedroomd van eigen winkel met met Afrikaanse en exotische speciali­tei­ten”

  Wie op zoek is naar typische Afrikaanse ingrediënten zoals maniok of cassave, gember, kokosmelk melkpoeder, verse pinda’s, bakbananen, bonen in allerlei kleuren en vormen, Pili Pili, Saka Saka, Nigeriaanse bieren en ander lekkers kan daarvoor sinds kort in Mere terecht. In de Bosstraat opende Chantal Yayi Akisu (39) net een winkel met Afrikaanse voeding.
 2. 25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
  PREMIUM
  Gent

  25 jaar geleden crashte luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

  Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.
 3. Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minardschouwburg
  Gent

  Geen Gentse Feesten? Wel in én buiten de Minard­schouw­burg

  Om het met de woorden van Luk De Bruyker te zeggen: “We gaan ons geen twee jaar laten muilkorven.” En dus stelt de Minard een Gentse Feestenprogramma voor, zélfs al zijn er eigenlijk geen Gentse Feesten. “We hebben ons programma binnen, maar we hebben ook een deeltje buiten, met dank aan het Knaldrangfonds”, zegt theaterdirecteur Nathalie De Neve. “Het buitengedeelte gaat door op de speelplaats van Sint-Barbara.”