Landbouwer Herman De Meyer uit Vlierzele belandde in het ziekenhuis nadat hij allergisch reageerde op twee steken van een Europese hoornaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Landbouwer Herman De Meyer uit Vlierzele belandde in het ziekenhuis nadat hij allergisch reageerde op twee steken van een Europese hoornaar. © Mozkito / Koen Moreau

Herman (66) belandt in ziekenhuis na twee steken van hoornaar: “Mijn apotheker herkende me zelfs niet doordat mijn lijf zo opgezwollen was”

Vlierzele“In onze stiel heb je geregeld een confrontatie met wespen of bijen.” Landbouwer Herman De Meyer (66) zou het haast schouderophalend vertellen, want gevolgen hadden die confrontaties nooit. Tot afgelopen week. Herman werd twee keer gestoken door een Europese hoornaar en reageerde extreem allergisch.

 1. Achttien nieuwe kinderopvangplaatsen in leegstaand pand in Trapstraat: “Het dak is al gerenoveerd, nu volgt de rest”
  PREMIUM
  Zottegem

  Achttien nieuwe kinderop­vang­plaat­sen in leegstaand pand in Trapstraat: “Het dak is al gereno­veerd, nu volgt de rest”

  Waar ooit de dienst Stedenbouw van de stad Zottegem gevestigd was, moeten begin 2024 vrolijke baby’s en peuters rondkruipen. Met dat plan wil de stad twee vliegen in één klap slaan. “De gebouwen langs de Trapstraat 43 krijgen eindelijk de renovatie die ze verdienen en er wordt ingespeeld op de stijgende vraag naar extra kinderopvang in onze Egmontstad", zegt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V).
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 1. Duizendpoot Johan Van Vaerenbergh (CD&V) verlaat politiek toneel: “Ik heb heel veel bagger over mij gekregen. Dat heeft er ingehakt”
  PREMIUM
  Erpe-Mere

  Duizend­poot Johan Van Vaeren­bergh (CD&V) verlaat politiek toneel: “Ik heb heel veel bagger over mij gekregen. Dat heeft er ingehakt”

  Een maand voor het afscheid van burgemeester Hugo De Waele (CD&V) nam diens ‘little brother’ en partijgenoot schepen Johan Van Vaerenbergh (58) tijdens de jongste gemeenteraad afscheid van het politieke toneel van Erpe-Mere. “Op een dag zat ik in de keuken bij mijn vrouw en vertelde ik dat het voor mij genoeg was geweest.”