Sint-Lievens-Houtem: Het Eilandbos wordt een park.
Volledig scherm
Sint-Lievens-Houtem: Het Eilandbos wordt een park. © RV

Eilandbos wordt omgebouwd tot Eilandpark: "Groene long in centrum van gemeente"

Sint-Lievens-HoutemDoor het Eilandbos om te vormen tot Eilandpark gaat de gemeente een beter toegankelijke groene long creëren in het centrum van Sint-Lievens-Houtem. “We willen er graag een groene ontmoetings- en speelruimte creëren voor jong en oud in een rustige natuurlijke omgeving”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jan Van den Bossche (NH).

 1. Daar is de lente: in deze bossen in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacinten
  PREMIUM

  Daar is de lente: in deze bossen in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen bewonder je een paarse tapijt van boshyacin­ten

  De lente is officieel in het land. Dat betekent - hopelijk - meer zon en warmer weer, maar ook kleurrijke bloemen en bomen vol bloesem. In de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen zorgen bloeiende boshyacinten elk voorjaar weer voor een prachtig paars tapijt. Meestal is het wachten tot midden april, maar hoe meer zon, hoe vroeger de bloemenpracht zich laat zien. Onze redactie zocht alvast acht bossen uit waar je dit magische schouwspel van de natuur kan bewonderen.
  Ninove, Oudenaarde, Geraardsbergen, Aalst, Kluisbergen, Ronse, Brakel
 2. Voormalig voetbalprof Tim De Meersman wordt nieuwe coach van Eendracht Houtem: “Garantie voor kwalitatief en modern voetbal”
  PREMIUM
  Voetbal tweede provinciale B

  Voormalig voetbal­prof Tim De Meersman wordt nieuwe coach van Eendracht Houtem: “Garantie voor kwalita­tief en modern voetbal”

  Voormalig voetbalprof Tim De Meersman wordt vanaf 4 april de nieuwe coach van tweedeprovincialer Eendracht Houtem. Nadat T1 Björn Van Den Bossche begin deze maand na onenigheid met het bestuur per direct opstapte, nam zijn assistent Giovanni Bodenghien tijdelijk die rol over. De voormalige T2 won nadien elke match met Houtem, maar zet nu een stap terug om plaats te maken voor De Meersman.