De eerste schets voor de herinrichting van het dorpsplein is klaar.
Volledig scherm
De eerste schets voor de herinrichting van het dorpsplein is klaar. © repro Frank Eeckhout

Eerste schets herinrichting dorpsplein Vlierzele klaar

VlierzeleDe werkgroep die zich bezighoudt met de herinrichting van het dorpsplein in Vlierzele heeft een eerste schets kaar. “We willen van Vlierzeledorp een levendig plein maken”, zegt Fabian Mory.

 1. Bouw nieuw cultuurhuis start midden 2024 en zal 19 miljoen euro kosten: “Maar crisis kan timing en budget nog in de war sturen”
  PREMIUM
  Zottegem

  Bouw nieuw cultuur­huis start midden 2024 en zal 19 miljoen euro kosten: “Maar crisis kan timing en budget nog in de war sturen”

  De stad heeft de plannen voor een nieuw cultuurhuis op de Sanitarysite in Zottegem zo goed als klaar. De bouw van het nieuw onderkomen voor cultuurcentrum Zoetegem en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (SAMWD) moet midden 2024 starten en drie jaar later rond zijn. Kostprijs: 19 miljoen, tenzij de grondstofprijzen nog een klim nemen.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Interview met Isabelle Truyen, directeur van Scholengroep 20: “Pas wanneer we voldoende toekomstgericht denken, gaan we de grootste uitdagingen in het onderwijs het hoofd kunnen bieden”
  PREMIUM
  Regio

  Interview met Isabelle Truyen, directeur van Scholen­groep 20: “Pas wanneer we voldoende toekomstge­richt denken, gaan we de grootste uitdagin­gen in het onderwijs het hoofd kunnen bieden”

  Volgens Isabelle Truyen, algemeen directeur van GO! scholengroep 20 in Zuid-Oost-Vlaanderen, ligt de sleutel voor het bezweren van de onderwijscrisis deels bij een innovatieve aanpak. De scholengroep bestaat uit de 15 scholen in de regio Brakel, Geraardsbergen, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem en Herzele en telt ongeveer 7.000 leerlingen. Zet je schrap voor een geanimeerde babbel.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.