Buurtbewoners roepen andere omwonenden op om nog snel bezwaar in te dienen.
Volledig scherm
Buurtbewoners roepen andere omwonenden op om nog snel bezwaar in te dienen. © Frank Eeckhout

Buurt vreest zware wateroverlast door gepland bouwproject in landelijk binnengebied: “Dit project is een aanslag op het groene karakter van onze buurt”

Sint-Lievens-HoutemBuurtbewoners kanten zich tegen een bouwproject van 66 wooneenheden in landelijk binnengebied tussen Hoeksken, Paardenmarkt en Polbroek in Sint-Lievens-Houtem. “De komst van deze ingesloten woonwijk zorgt niet alleen voor mobiliteitsproblemen. Vooral de waterhuishouding komt hierdoor nog zwaarder onder druk te staan. En de Polbroek is al heel gevoelig voor wateroverlast”, luiden omwonenden de alarmbel.

  1. Discussie over advocaat die burgemeester aanstelt na incident met politie: “Op kosten van gemeenschap”, volgens Vlaams Belang. “Op eigen kosten”, volgens Veerle Baeyens
    Haaltert

    Discussie over advocaat die burgemees­ter aanstelt na incident met politie: “Op kosten van gemeen­schap”, volgens Vlaams Belang. “Op eigen kosten”, volgens Veerle Baeyens

    Er is discussie over de advocaat die burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) in de arm heeft genomen nadat de politievakbonden en Vlaams Belang een klacht tegen haar hadden ingediend na het parkeerboete-incident. Volgens Vlaams Belang zou de advocaat worden betaald met belastinggeld. Volgens Baeyens zelf betaalt ze voor wat persoonlijke aangelegenheden betreft haar raadsman zelf. Ze spreekt opnieuw van een beschadigingsoperatie.